Хотел Еверест - гр. Етрополе   ( Visit Website )

Хотел Еверест - гр. Етрополе

Реновираният хотел Еверест е прекрасно място за отдих и развлечения. Разположен в крайградския парк, заобиколен от гори, предлага пълен покой и релакс на своите гости.

Презентация

Хотел Еверест - гр. Етрополе

Предлага се настаняване в:

  • 6 студиа - спалня и холна гарнитура с разтегателен диван, мини бар. Всяко студио разполага с балкон;
  • 29 двойни стаи, някои от тях с възможност за настаняване на трети и четвърти човек. Стаите, разположени на първи етаж, разполагат и с балкон
  • 3 апартамента
  • 5 eдинични стаи.

Всички стаи са със самостоятелен санитарен възел (баня с душ, WC), телевизор със сателитни програми и централно отопление.

 

Ресторанта

Ресторантът разполага със 100 места на закрито и 36 на лятна тераса, където гостите могат да се насладят на прекрасната природа. Подходящ е за сватби, конференции, симпозиуми, частни партита.

Предлага се разнообразно меню от българската и европейската кухни.

Развлечения

Екскурзия до с. Лопян с посещение на Къщата на занаятите. Целта е запознаване с историята и бита на нашите предци, стари занаяти и традиции типични за нашия регион. Гостите ще имат възможност да опитат стари традиционни български ястия и да се потопят в атмосферата на селския бит и култура.

 

 

Лов и сафари

Частното ловно стопанство "Елен" се намира в близост до гр. Етрополе. Простира се на приблизително 20 000 хектара от 700 до 1600 метра надморска височина. По желание на нашите гости организираме фотосафари в ловно стопанство „Елен”, където могат да бъдат видяни и заснети, в естествената им среда, много и различни видове животни като: Благороден елен, Дива свиня, Муфлон, Сърни и сръндаци, Лопатар и Хищници.

 

Етрополски водопад

Водопада “Варовитец” е български природен феномен, който впечатлява със своето величие и красота. Височината му е около 15 метра. Водата се спуска на няколко тераси в коритото на р. Малки Искър. Намира се в непосредствена близост до Етрополският манастир "Света Троица" – един от най-големите в България, разположен на тераса, изваяна от водопада. През пролетта, след дъждовете, водопада е най-пълноводен и внушителен, а през зимата - замръзва ефектно с красиви ледени висулки.

 

Манастир Света Троица

Етрополският манастир е основан в средновековието. Името му се свързва със св. Иван Рилски, който се установил в една от пещерите в близката местност Варовитец, преди да се оттегли като отшелник в Рила. През 16 и 17в. Етрополския манастир е едно от най-важните книжовни и просветни средища в България. Там възниква и се развива прочутата Етрополска калиграфско-художествена книжовна школа. Творили са много съставители на църковни сборници, художници и др. Известни сред тях са и мената на йеромонаси Рафаил, Данаил, граматик Бойчо, дякони Драгул, Йоан, даскал Дойо. В манастира са написани десетки ръкописни книги, рисувани ръчно, украсени с орнаменти, букви, концовки и др. ( "Евангелие" от 1577 г., "Пролог за месеците" от 1602 г., няколко евангелия от 17в. и др.) През 1858 г. игуменът Хрисант намерил в развалините на църквата плоча с надпис, указващ годината на основаването на обителта - 1158 г., която плоча е вградена в основите на сегашния манастирски храм. Васил Левски е бил посетител на манастира. Запазено е скривалището му, приготвено от Хрисант за него.

Галерия

Хотел Еверест - гр. Етрополе Хотел Еверест - гр. Етрополе Хотел Еверест - гр. Етрополе
     
Хотел Еверест - гр. Етрополе Хотел Еверест - гр. Етрополе Хотел Еверест - гр. Етрополе
     
Хотел Еверест - гр. Етрополе Хотел Еверест - гр. Етрополе Хотел Еверест - гр. Етрополе
     
Хотел Еверест - гр. Етрополе Хотел Еверест - гр. Етрополе Хотел Еверест - гр. Етрополе

Карта

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Хотел Еверест - гр. Етрополе
Хотел Еверест - гр. Етрополе
0899/ 88 75 68
Хотели
Етрополе

Спа център

За активен отдих и релакс, хотелът предлага СПА център, проектиран и обзаведен според най-новите изисквания.

 

На разположение са 2 сауни, 2 парни бани, релакс зона, шоков басейн, джакузи.

 

Гостите на хотела могат да се отпуснат под вещите ръце на квалифицираните ни масажисти.

 

Детски център

С цел подсигуряването на пълноценен отдих и приятен престой на гостите, предстои откриването на детски център за деца от 2 до 10 години.

 

Ще бъде подсигурено почасово гледане на децата, както на гостите на хотела, така и на тези, ползващи услугите само на ресторанта. Тук могат да се честват детски рожденни дни и други празници.

 

За малките палавници ще бъдат организирани множество детски развлекателни игри и забавления. За децата ще полага грижи професионална детегледачка.