Нибора ЕООД   ( Visit Website )

Нибора ЕООД

Нибора е директен вносител и основен доставчик в страната на прецизни сачми от лагерна, неръждаема и въглеродна стомана,специални сплави, пластмаси и силикатни материали, на лагерни ролки и сферични опори.

Презентация

Нибора ЕООД - Ловеч

НИБОРА ЕООД е частна търговска фирма, основана през 1993 г. в гр. Плевен и ориентирана към внос и доставка на елементи за производство и ремонт на промишлени и селскостопански машини.

 

Нибора е директен вносител и основен доставчик в страната на прецизни сачми от лагерна, неръждаема и въглеродна стомана,специални сплави, пластмаси и силикатни материали, на лагерни ролки и сферични опори.

 

Фирмата е утвърден вносител на ролкови и специални вериги за промишлени и селскостопански машини от Чехия, Германия и Италия.
Като оторизиран представител на гръцката фирма ALEXANDRIS фирмата е специализирана в търговията с транспортни ленти и плоски ремъци, ремъци за предаване на мощност, редуктори, вариатори и двигатели, пластинчати пластмасови и неръждаеми вериги, неръждаеми и месингови мрежи и сита, перфорирана и сечена ламарина, шнекови витки, стъклотефлоново и силиконово платно, технически пластмаси и други елементи за изграждане на задвижващи механизми и транспортни системи.

 

Всички продукти, които предлагаме са произведени от реномирани производители по най–съвременни технологии и се отличават с високо качество и надеждност. Те се приемат много добре от десетките клиенти на фирмата на нашия пазар и намират приложение в различни области на

Галерия

Нибора ЕООД Нибора ЕООД Нибора ЕООД
     
Нибора ЕООД Нибора ЕООД Нибора ЕООД

Антивибрационни елементи

Фирмата доставя широка гама антивибрационни елементи, производство на швейцарската фирма ROSTA. Антивибрационните елементи се използват за абсорбиране на шум и вибрации в сита, вибробункери и вибрационни транспортьори, в еластични обтегачи за ремъци и вериги, като успокоители и опори за мотори и промишлени вентилатори, пети за промишлени машини и др.

Вариатори

Вариаторът е механизъм за безстепенно изменение на предавателното отношение между задвижващ и изпълнителен механизъм с цел плавно променяне на честотата на въртене на задвижвания вал. Предлагаме вариатори и мотор-вариатори с алуминиев и чугунен корпус, произведени от италианската фирма MOTOVARIO. Валовете са изработени от стомана 20MnCr5 (UNI8550), а вътрешните компонети от стомана 100Cr6. Вариаторите с алуминиев корпус серия TXF се предлагат в 3 габарита с мощност от 0.15 до 2,2 kW, диапазон на регулиране на оборотите до 6 пъти и максимален въртящ момент до 12 Nm.

 

Вериги

Веригите вече повече от един век са предпочитан и надежден механизъм за предаване на въртящ момент между паралелни валове с относително голямо междуосово разстояние. Използват се широко в промишлени и селскостопански машини, поради което основните типове ролкови вериги са стандартизирани в световен мащаб. В България основно се използват вериги серия BS (British Standard) или DIN 8187 и серия ANSI (American National Standard Institute) или DIN 8188. Това позволява лесната им подмяна, независимо къде са произведени. Фирма НИБОРА предлага широка гама от конвенционални и специални вериги, с доказано качество, произведени от утвърдени фирми, като CZ Retezy, REGINA, UNA, използващи най-модерни технологии и материали.

Верижни колела

Веригите и верижните колела образуват една стандартна и неразделима двойка за предаване на мощност. Прецизната точност на изработка и висококачествената стомана, все още ги правят незаменими за голямо разнообразие от инженерни приложения, дори и при днешните нови технологии. Основно изискване за ефикасната работа на веригите и верижните колела е използването на подходящи сплави и качествени стомани, както и спазването на международните технически изисквания при тяхното производство. Доставяните верижни колела са изработени под строг качествен контрол на системата за гарантиране на качеството ISO 9001. Гамата верижни колела най-често се доставят с едностранна главина за стандартните едноредни, двуредни и триредни вериги по стандарт DIN 8187.

Електродвигатели

Доставяните електродвигатели ALMO, DR Drives и MOTOVARIO съчетават новаторски проучвания и непрекъснати подобрения. Трифазните 2, 4, 6, 8 полюсни електродвигатели се доставят в стандартния ред на мощности от 0,09 kw до 315 kw. Електродвигателите са с клас на защита IP55, изолационен клас F, продължителност на работа при постоянно натоварване S1, метод на охлаждане IC411 и ниско ниво на шум. Гамата монофазни 2 и 4 полюсни електродвигатели включва мощности от 0,25 kw до 3 kw. Предлагат се и 2, 4, 6 полюсни електродвигатели със спирачка 0,18 kw – 11 kw, както и взривозащитени трифазни и монофазни 2, 4, 6, 8 полюсни електродвигатели 0,18 kw – 160 kw. Изходната мощност, присъединителните и габаритни размери са в съответствие със стандартите на Международната електротехническа комисия IEC и DIN 426763.

Зъбни колела и рейки

Зъбната предавка има две основни предназначения. Едното е да предава мощност при минимални загуби на енергия. Другото и предназначение е да предава или преобразува ъглова скорост. Когато предвката е съставена от зъбно колело и зъбна рейка ъгловата скорост на колелото се преобразува в линейна скорост на рейката. Предаваната скорост може да се изменя в зависимост от предавателното отношение на предавката. Фирмата поддържа на склад широка гама зъбни колела с прави зъби и зъбни рейки, както и зъбни конусни двойки. Зъбните колела и рейки са с модул от 1 до 5, а дължината на зъбните рейки е 1000 мм и 2000 мм.

Лагерни ролки и игли

Фирма НИБОРА е директен вносител на цилиндрични лагерни ролки и игли. Лагерните ролки и игли са произведени от стомана UNI-DIN 100Cr6 (аналози AISI 52100, WST 1.3505, BS EN31). Всички лагерни ролки и игли са закалени до HRC 60-66. При заявка могат да бъдат доставени и неръждаеми лагерни ролки и игли от стомани AISI 304, AISI 316, AISI 420, AISI 430, AISI 440. Лагерните ролки са три типа: тип TR – с шлифована челна и радиална повърхност, TP – с шлифована радиална повърхност, ZB – с логаритмична форма и шлифована челна и радиална повърхност. Тип ZB се доставят с диаметри от 2 мм до 50 мм и дължина от 3 мм до 100 мм. Тип TR се доставят с диаметри от 4 мм до 50 мм и дължина от 4 мм до 100 мм. Лагерните игли са два типа: тип NRA - със закръглен край и тип NRB - с плосък край. Тип NRA се доставят с диаметри от 1,5 мм до 8 мм и дължина от 2 мм до 30 мм,а NRB - с диаметри от 1 мм до 10 мм и дължина от 2 мм до 30 мм

Лагерни сачми

Фирма НИБОРА е директен вносител на лагерни сачми с диаметър от 0,2мм до 350мм, предназначени както за прецизни лагери и сачмено-винтови двойки, така и за широка гама от индустриални приложения във всички области на промишлеността и селското стопанство. Сачмите от неметални материали – керамика, стъкло, гума и различни видове пластмасинамират основно приложение в дейности изискващи малко специфично тегло, висока корозионна устойчивост или специфични свойства на сачмите.
Доставяните от фирмата лагерни сачми са произведени с висока точност, изключителна повърхностна обработка и отгаварят на най-високите стандарти за промишлена продукция.

Неръждаеми мрежи и сита

Най-честите приложения на неръждаемите мрежи са за сортиращи сита в хранителната индустрия и добива на инертни материали, във филтри за производство на олио, плодови сокове и масла, в автомобилната и авиационната индустрия, при рециклиране на пластмаси (в химическата и каучукова индустрия). Неръждаемите мрежи се произвеждат от метални нишки (телове) чрез тъкане. Основният им параметър е броя светли отвори в един линеен инч, който зависи от размера на светлия отвор и диаметъра на тела, от който са изтъкани. Мрежите се доставят със стандартна ширина 1000 мм, а при специална заявка до 2400 мм, като стандартната дължина на ролката е 25, 30,5 или 50 м. Най-масовите материали, от които се изработват мрежите са неръждаема стомана AISI 304L (DIN 1.4306) и цветни сплави – медна сплав Cu99 9E, месинг CuZn37 и бронз CuSn6.

Редуктори

Гамата редуктори и мотор-редуктори на италианската фирма Motovario включва червячни, съосни , цилиндрични, конусно-цилиндрични и ъглови редуктори. Редукторите се отличават с надеждност, здравина и иновативност. Компетентността и отговорността, комбинирани с над 40-годишния опит на фирмата-производител, сертифицирана по UNI EN ISO 9001:2000, позволяват достигането на най-високите стандарти на качество на европейския пазар. Фирмата разполага със складови наличности от всички типове редуктори. Сертифицирания център за асемблиране на редуктори в България позволява бързина и гъвкавост на доставката и сервизното обслужване

Ремъци

Ремъците се използват за механично свързване на два или повече въртящи се вала. Те могат да се използват като източник на движение, за предаване на мощност или за проследяване на относително движение. Когато се използва като източник на движение, елеваторният ремък пренася товар между две точки. Ремъците са най-евтиният начин за предаване на мощност между валове, които може и да не са напълно съосни. Предаването на мощност става чрез специалния профил на зъбите на ремъците и шайбите или чрез триене. Предавката е плавна, безшумна и предпазва мотора и лагерите при рязка промяна на натоварването. Фирмата доставя класически и полиуретанови трапецовидни ремъци, микротрапецовидни (пистови) ремъци, едностранно и двустранно назъбени синхронизиращи ремъци, както и специални ремъци - вариаторни, плоски, кръгли и съчленени ремъци.

 

Карта

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Нибора ЕООД
Нибора ЕООД
0888 56 00 29; 0889 80 06 78
Машини
Плевен,ул. Българска авиация №37

Продукти   

 • Антивибрационни елементи
 • Вариатори
 • Вериги
 • Верижни колела
 • Вибромотори
 • Елеваторни кофички
 • Зъбни колела и рейки
 • Кардани
 • Конвейерни компоненти
 • Лагерни ролки и игли
 • Лагерни сачми
 • Лагерни тела
 • Неръждаеми мрежи и сита
 • Перфорирани ламарини
 • Транспортни ленти
 • Транспортни ролки