Къща за гости Салмида   ( Visit Website )

Къща за гости Салмида

Вила Салмида е самостоятелна двуетажна къща, реставрирана е само отвън в типичен странджански стил заради красотата, която носи, но и заради облика на типичните странджански села, който трябва да бъде запазен. Къщата съчетава всички съвременни изисквания за удобство, без да е модерна, обърната е изцяло към екологичния стил на живот.

Презентация

Къща за гости Салмида

Вила Салмида е самостоятелна двуетажна къща, реставрирана е само отвън в типичен странджански стил заради красотата, която носи, но и заради облика на типичните странджански села, който трябва да бъде запазен. Къщата съчетава всички съвременни изисквания за удобство, без да е модерна, обърната е изцяло към екологичния стил на живот. Мебелите са от старо дъбово дърво, ратан, бамбук, екзотична дървесина и теракота. Разположението в къщата е на две нива. На първия етаж има кухня с пълно оборудване, включително пералня. Освен това ние разбираме, че всяко питие има нужда от подходящата чаша, а едно от основните качества на една маса е, тя да бъде красива – тук това, освен че не е пропуснато, е важен акцент от цялостния интериор и създава за Вас едно наистина ваканционно и празнично настроение. Няма да Ви се наложи да пазарувате в първите часове от пристигането си – тук ще има всичко необходимо за тонизиране – кафе, чай, минерална вода, кошница с пресни плодове и бар с най-необходимите подправки, включително и бутилка зехтин.

 

Трапезарията е с масивна мебел. Холът е разположен в каменното помещение на къщата, естествено прохладно и затъмнено през горещите месеци, разполагате с мека мебел, достатъчно удобна за да се използва и за спане, плазмен телевизор, цифрова телевизия. На втория етаж има две спални с големи двойни легла. В салона има два разтегателни фотьойла, осигуряващи още две места за спане. На разположение има детска кошара. Капацитетът на къщата е до 4 възрастни или две семейства с деца. Баня с тоалетна има и на двата етажа. Дворът на къщата е голям и решен с максимум зелено пространство за игри на децата Ви или почивка под открито небе, има хамак, голяма тераса с навес, градинска мебел, огнище за жив огън.  Къщата е направена с много любов и ние искаме да приютяваме в нея приятели. Замислена е в противовес на бетона и грандомандското строителство, което унищожава природата и загрозява всички богатства на страната ни. Вярваме, че човекът на село е в най-естествената си среда и там може да почива и зарежда енергията си най-успешно. Досегът със земята и погледът, обхващащ простора на девствената природа наоколо, ще Ви накарат да забравите завинаги за хотелските стаи и чалгата, изливаща се по улиците на презастроените ни курорти.

 

По време на студените месеци къщата се отоплява комбинирано на дърва и ток.

БРОДИЛОВО

Предлагаме Ви да изберете за Вашата морска почивка вила Салмида. Тя се намира в самобитното странджанско село Бродилово, на 12 км от Царево и 6 км от Ахтопол. Разположено е в подножието на високия връх Папия, където има останки от няколко крепости. Бродилово е едно от старите нестинарски села в Странджа планина. До началото на миналия век в селото е имало нестинарски родове и нестинарският панагир на Св. Пантелеймон се е спазвал. Днес в селото живеят двамата нестинари, които играят в огън на няколко панагира в Странджа. От няколко години са подновили играта в жерава на панагира на селото - 9 август - денят на покровителя Св. Пантелеймон. Близо до селото се намира откритата преди една година тракийска гробница. В околностите на селото има останки от три крепости и три могилни некропола, параклиси и манастирчета на различни светци, които се почитат в цялата планина.

 

Освен че на Ваше разположение ще са най-чистите и диви плажове от южното Черноморие, в същото време ще сте далече от шума, тълпата, ще се радвате на спокойни вечери в планината, слушайки песните на птиците. Децата Ви спокойно ще почиват, докато Вие допивате питиетата си под звездите.

 

 

Карта

 

Морето

Съвсем наблизо до с. Бродилово за Вас са достъпни едни от най-красивите плажове по южното Черноморие. Плажовете на Лозенец и Китен са на 20 мин. път с кола от вилата. Плажът на къмпинг Нестинарка е на по-малко от 10 минути. Ахтопол е на 6 км по стар коларски път с чакълена настилка, където до средата на миналия век е минавала теснолинейка, която е свързвала Ахтопол с Бродилово и Кости. Този път следва р. Велека и може да бъде изминат с по-високо проходим автомобил. Съвсем наблизо са магичните плажове на Синеморец - целувката на Велека, Бутамята, Листи, Силистар. Тези от Вас, които предпочитат по-усамотени места, могат да се насладят на няколко малки перлени заливчета, недокоснати и диви между Бутамята и Силистар. Голямото предимство на нашето предложение е, че ще сте далеч от шумните заведения и тълпата в часовете за почивка и отмора. Освен това ще имате възможност да попътувате из планината, което носи чувство за особена наслада.

Галерия

Къща за гости Салмида Къща за гости Салмида Къща за гости Салмида
     
Къща за гости Салмида Къща за гости Салмида Къща за гости Салмида
     
Къща за гости Салмида Къща за гости Салмида Къща за гости Салмида
     
Къща за гости Салмида Къща за гости Салмида Къща за гости Салмида
     
Къща за гости Салмида Къща за гости Салмида Къща за гости Салмида

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Къща за гости Салмида
Къща за гости Салмида
0887/ 187 454
Къщи за гости
с. Бродилово

Цени за наемане за цялата вила за 2012:

  • юли и август - 160 лв.
  • юни и септември - 150 лв. 
  • зимен сезон - 150 лв
  • Посочените цени се отнасят за престой над 3 дни.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Депозит ключ - 100 лв. Депозита се връща при напускане на къщата, при условие че всичко е на мястото си.

 

Ако имате желание да размествате мебели за собствено удобство, то бъдете така добри да ги върнете по местата им преди тръгване.

Отнасяйте се към къщата ни, така както бихте се отнасяли към своята.

 

Можете да вземете домашните си любимци само след предварителна уговорка и при условие че са приучени да живеят навън.

 

Вилата се отдава под наем за минимум две нощувки.