Производство на печени тикви

  • Производство на печени тикви

    Производство на печени тикви

    За София лична доставка за страната пращам по курер (Еконт/Спийди)

  • Производство на печени тикви

    Производство на печени тикви

    За София лична доставка за страната пращам по курер (Еконт/Спийди)

Производство на печени тикви

Производство на тикви

 

Тиквата е един от най-разпространените плодови зеленчуци по нашите земи. С нея най-често се приготвят многобройни вкусни десерти, но тя има и много полезни свойства и се препоръчва при здравословни проблеми.
 

В този плод се съдържа разнообразно количество витамини- C, B, А, D, E и дори витамин T, който пък помага за отслабване и предотвратява трупането на мазнини. Заради богатия коктейл от полезни вещества тиквата е много добър имунизатор в зимните месеци, но това далеч не е всичко. Тя подобрява състоянието на кожата и на косата, действа добре на нервната система и нормализира съня. В нея има още и калий, пектин, фосфор, магнезий, желязо, натрий и дори кобалт.
 

Доказани са лечебните свойства на тиквата при заболявания на сърдечно съдовата система, надбъбречните жлези и пикочните пътища, при проблеми с отделителната и храносмилателната системи.

 

Производство на печени тикви

ВидовеТикви

1-ви Вид: Натурална печена тиква на фурна 2 лв/кг

2-ри Вид :ТикваКарамел (тиква, карамелен сироп, сушениплодове) приготвена на фурна 5.50 лв/кг

3-ти Вид: Пълненатиква( тиква, сушениплодове, мед, орехи, бадеми, овесениядки, бонбонилукчета) 5.50 лв/кг

4-ти Вид ТикваКласик( тиква, мед, орехи) 3,50 лв/кг

5 ти Вид Тиква Сюрприз ( тиква, локум, ликьор ) 4,50 лв/кг

Всичкитиквиса БЕЗ добавеназахар. Собствено производство, от квалифициран агроном съскулинарски умения.

Свойства на тиквата

Какви изключителни свойства притежава тя:

• Витамин А: Алфа- и бета-каротинът са антиоксиданти, вид каротеноиди, които се превръщат във витамин А в тялото. Бета-каротинът има противовъзпалително действие и помага за възстановяването на кожата от увредите, нанесени от слънцето. Алфа - каротинът възпрепятства растежа на туморите, забавя видимите знаци на стареенето и предпазва от катаракти. Освен това каротеноидите понижават риска от сърдечно съдови заболявания и стимулират имунитета.

• Витамин С: Витамин С балансира нивото на холестерола, бори се със свободните радикали и стимулира производството на колаген. Също така укрепва и поддържа функционирането на имунната система.

• Магнезий: И плодът, и семето на тиквата съдържат този полезен минерал, нужен за здравето на зъбите и костите. Магнезият играе важна роля в тялото като поддържа имунното и сърдечното функциониране.

• Витамин Е: В ролята си на важен антиоксидант, витамин Е допринася за здравето на кожата и ни защитава от Алцхаймер и някои видове рак. Тиквеното семе осигурява на организма ни витамин Е в разнообразни форми като алфа-токоферол, гама-токоферол, делта-токоферол, алфа-токомоноенол и гама-токомоноенол.

Галерия