Детска градина Патешон ( Visit Website )

Детска градина Патешон

От ранното детство се развиват всички психични процеси: внимание, памет, въображение, възприятие, емоционална зрялост...

Презентация

Детска градина Патешон

От ранното детство се развиват всички психични процеси: внимание, памет, въображение, възприятие, емоционална зрялост. За това ние от Патешон помагаме на нашите възпитаници да опознават света, да изпитват нови преживявания и да открият творческия си потенциал.

 

В нашите групи, децата се учат чрез игра на математика, запознават се с околния свят, занимават се с творчество, изучават чужди езици и се учат на едно от най-важните изкуства - комуникацията с връстниците си. Всяко дете се нуждае от индивидуален подход. Това е период на вълнуващи открития, неочаквани събития и много забави.

 

Ние сме създали благоприятна атмосфера за възпитанието и развитието на децата. Нашата образователна програма е предназначена за групи от различни възрасти и така всяко дете получава необходимите знания в достъпна за него форма.

 

Нашите педагози използват разнообразни учебни методики, които са основното ядро на нашите занятия и се основават на дългогодишната работа на световно известни педагози и признати психолози.

 

Детски център за развитие ПАТЕШОН предлага целодневни и полудневни занимания за деца от 3 до 11 години

Детска градина за деца от 3 до 5 години

За тази възрастова група е предвиден полудневен/целодневен престой. Това е идеалната алтернатива на детската градина.

 

В учебния процес са включени развиващи игри (за паметта, вниманието, логиката), изобразителна дейност (моделиране, апликация, рисуване), музика, игрова физкултура, упражнения за графомоториката, театрална дейност, четене на художествена литература. Ежедневно децата работят по образователните програми одобрени от МОН за покриване на ДОИ (държавни образователни изисквания).

 

Изучават английски език два пъти седмично и танцуват с професионален танцов педагог.. По време на разходките с децата се провеждат весели състезания и конкурси.

Предучилищна подготовка

За родителите на децата от 5 до 7 години на преден план стои въпросът за училищната готовност на детето.

Задачите на нашите педагози са да помогнат на детето да развие своите комуникативни и творчески умения, да обогати речта си, да развие, внимание, памет, въображение, воля и самостоятелно мислене.

 

Като посещава заниманията по подготовка за училище, детето се учи да работи в група, да приема учебна задача, предварително да си планира дейността и да се концентрира върху изпълнението ѝ.

Занималня за ученици

 • цялостна подготовка за училище;
 • квалифицирани педагози в помощ по всички предмети;
 • подготовка и самоподготовка по учебния материал за следващия ден;
 • допълнителна помощ за изучаваните в училище чужди езици;
 • формиране на позитивно отношение към учебния процес;
 • индивидуален подход към всеки ученик според неговите нужди
 • осигурен топъл обяд и подкрепителна закуска
 • ВОДЕНЕ И ВЗИМАНЕ НА ДЕЦАТА ОТ/ДО УЧИЛИЩЕ.

Лятна занималня

За лятната ваканция ДЦ Патешон предлага интересна програма с много игри, забавления на открито и закрито и много ползотворно прекарани часове, в които децата ще натрупат незабравими спомени от чудесни преживявания.

 

В лятната програма са включени много игри, забавления, танци, излети в околностите на Бургас, посещения на музеи и галерии и много други.


Децата ще ходят на плаж след 16:00, когато слънчевите лъчи не са вредни. Освен игрите и забавленията, в горещите часове на деня, в прохладните и уютни стаи на центъра, малки и големи работят върху своето усъвършенстване. Това е времето , в което съблюдаваме учениците да четат препоръчаните им от класните ръководители книги. Помагаме им да не забравят смятането и писането.

Танци

В Детски център Патешон едно от най-любимите занимания на децата са танците. С интересни хореографии, съобразени с възрастовите им умения, те се учат да танцуват съвременни и народни танци. Часовете се провеждат два пъти седмично.

Бебешон - курс за ранно детско развитие

Програмата за ранно развитие на детски център Патешон е насочена към интелектуалното, емоционалното и физическото развитие на бебето. В нея се приемат деца от 1 до 3 години. Групите се формират по възраст и се състоят от 5-6 деца. Заниманията се провеждат в присъствието на майките или придружаващи лица и се водят от психолог и логопед, два пъти в седмицата по 45 минути.

Езикови курсове

В дългогодишната си практика в обучението на деца по английски език нашите учители работят с утвърдени системи на "Oxford University Press". 

Методиките, прилагани в обучението, са съобразени с възрастовите особености на децата и включват интересни игри, песни, стихотворения. 

 

По време на обучение децата усвояват богат набор от думи и изрази: от начални познания по граматика, до свободно писане и говорене, умение за водене на разговор на английски език във формална и неформална обстановка, опознаване на английската култура и традиц

Психолог

Диагностика на развитието;

 • Консултативна помощ;
 • Диагностика на училищната готовност;
 • Подпомагане на общуването в семейството;
 • Терапевтична дейност ;
 • Стратегии и справяне с конфликти и др.

Логопед

В логопедичния кабинет Вие може да се допитате за правилното езиково-говорно развитие на Вашето дете и услугите: 

 • Диагностика на комуникативните нарушения;
 • Терапия при изоставане на езиково-говорното развитие, заекване, дислалия, дизартрия и др.
 • Корекция на произношението и дикцията.

Партита

При нас стават най-щурите купони и празници. Организираме партита за рождени дни, партита на класовете, имени дни и др.

 

За доброто настроение и весело прекарване на децата ние подготвяме много весели игри, викторини, състезания, детска дискотека, маскени партита, с които те да се забавляват и да натрупат незабравими спомени и впечатления.

 

Екипът

В Детския център работи мултидисциплинарен екип от специалисти: психолог, логопед, предучилищни и начално-училищни педагози, арт-терапевти, музикални педагози и други специалисти отговарящи за подпомагането и стимулирането на детското развитие.

Детският център разполага с подходяща и комфортна обстановка за различни детски дейности и мероприятия с образователен и развлекателен характер.

Цялостното обзавеждане и интериор са съобразени с изискванията за хигиена, безопасност и ергономичност и са спазени всички изисквания и норми по БДС за съответните възрастови групи.
Ползването на услугите, които се предлагат от Детски център за развитие Патешон, дава шанс и възможност на родителите да получат професионална подкрепа и помощ в отглеждането на децата си.

 

Галерия

     
     
     
     

 

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Детска градина Патешон - Бургас

Детска градина Патешон - Бургас

0895 918 389

Детски градини

Бургас, ул.Стефан Караджа 5 партер

Детска занималня Патешон