Семеен хотел Балкански рай   ( Visit Website )

Семеен хотел Балкански рай

На двадесет и два километра западно от град Елена, по протежението на Стара планина, между две малки рекички – Божечка и Веселина се намира село Дрента.

Презентация

Семеен хотел Балкански рай

Семеен хотел „Балкански рай” се намира в горната част на село Дрента.Разполага с 11стаи, от които 5 двойни, 1 тройна, 3 четворни и 2 студиа. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел и цифрова телевизия. Хотелът работи целогодишно и неговият капацитет е 30 човека.

 

Двете студиа са обзаведени с кожена мебел. Едното студио е просторно, с прекрасна гледка към Балкана, а другото е уютно, с тераса към централната част на къщата.

 

На разположение на гостите е широка трапезария. Напълно оборудвана модерна кухня, която дава възможност на изявените готвачи да я ползват.

 

Къщата има обширен двор, който дава възможност за игра на футбол, волейбол, федербал, тенис на маса, люлка за отмора на възрастните и детска пързалка за забавление на малките.

 

На разположение на гостите е широк паркинг.

Село Дрента

Името си село Дрента е получило от дряна, с които били обрасли околните слонове. Селото се намира 600 метра над морското равнище. Въпреки че е на такава височина и е  разположено в самите поли на Балкана, климатът не е суров, нито рязко променлив.

 

Селището се състои от няколко махали, пръснати из дебрите на Стара планина – Баждари, Горни край, Косевци, Липов рът, Добревци, Караиванци, Разпада

 

Дрента крие очарование с приказната си природа. На юг от селото се издига невисок баир от двете му страни се врязват реките Веселина и Божечка, а той като исполин се оглежда в техните безброй сини вирове. Този баир се нарича Шипков рът. Той е любимо място за отдих на дренчани.  Обширната поляна по всяко време на годината приема любителите на красивата природа.

 

Условията са много подходящи за горски пикник и разходки и при желание на гостите, домакините са готови да го организират.

 

Развлечения

Почивката ви във Балкански рай ще ви помогне да се почувствате наистина релаксирани и свежи. Заниманията, с които можете да се заемете са нещо различно и отморяващо. Еленският балкан е прочут със своите гъби, билки и диви плодове. Домакините ще ви предадат някой друг урок по гъбарство. После заедно може да ги приготвите като предястие или основно ястие за вашата трапеза.

 

В зависимост от сезона, в който ни гостувате по време на вашата разходка можете да си наберете диви ягоди, къпини или билки. Планинските вечери тук са прохладни и обикновено туристите докато си обличат пуловерите с облекчение си спомнят, в апартаментите в града, те първа започват най-мъчителните горещини. През деня можете да се разхладите на плаж покрай малкия басейн. Семеен хотел Балкански рай е чудесно място за семействата с деца. За пръв път на наистина безопасно място. Без притеснения от движение на коли, тълпа непознати и всички опасности, които предлага града. Нека поиграят на воля, да се забавляват на люлката, в басейна, на игрището за волейбол или на полянката. Те са тук, а това е вашето място, където да се отпуснете и само да им се радвате отстрани.

 

В близост до хотела се намират реките Божечка и Веселина. Прекрасно място за риболов и плаж. Рибарите могат да подготвят въдиците си и да изведат семейството си на пикник на брега на реката. И да споделят тайните на риболова с децата си.

 

Семеен хотел Балкански рай предлага на своите гости възможност да разнообразят почивката си, да я направят необикновена и различна като прекарат два дни в дълбините на Балкана, да се разходят из горското усое, да почувстват свежият дъх на природата и аромата на боровите гори.

 

Цени

  • Двойна стая – 40 лева.
  • Тройна стая – 50 лева.
  • Студио (2+2) – 70 лева.
  • Четворна стая – 60 лева.
  • Деца до 3 годишна възраст – безплатно
  • При престой над 1 седмица 10% отстъпка от цената.
  • Приготвяне на храна по предварителна уговорка за големи компании.
  • Цените по празниците са по-договаряне.
  • Цените са без ДДС.

 

 

Галерия

     
     
     

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Семеен хотел Балкански рай
Семеен хотел Балкански рай
0886 057 950, 0888 419 558
Къщи за гости

с. Дрента

Детски лагер

Предлагаме настаняване на ученически групи, предлагаме възможност за провеждане на зелено училище и летен лагер.

 

Капацитета на хотела е 30 човека. Цената на дете за нощувка и пълен храноден е 26 лева на ден при провеждане на лагер.

 

При нас ще намерите спокойствие, уют и възможността децата ще се наслаждават на свободна игра без да се притеснявате от движение на автомобили.

 

Програмите за зелено училище и летен лагер се подготвят индивидуално за всяка от групите, в зависимост от броя, възрастта и желанията на участниците.