Бъз Компани ООД

  • Бъз Компани ООД

    Бъз Компани ООД

    Серията ни от цвят и плод от бъз е нашата гордост и затова и посветихме много време. Разработихме серия с джинджифил, а също и две серии сироп от бъз без захар със сертифицирани натурални подсладители (био сироп от агаве и кленов сироп клас А).

  • Бъз Компани ООД

    Бъз Компани ООД

    Плодовата ни серия е изключително разнообразна и се приготвя от пасирани плодове. Не мислете, че е са само вкусни, дори плодовите сиропи носят своите полезни качества за Вашето тяло!

Бъз Компани ООД

Бъз Компани ООД

Ние от Бъз Компани произвеждаме сиропи от естествени природни продукти. Държим на качеството и затова в сиропите ни няма консерванти и оцветители. Ориентирани сме към здравословния начин на живот, но и към добрия вкус.

Продуктовата ни гама включва както билкови, така и плодови сиропи, а именно: сиропи от изключително полезната и вкусна билка бъз (нейните цвят и плод, включително и в комбинация с пресен корен от джинджифил), вишни, къпини, малини, боровинки, ягоди, праскови, вишни, арония и касис.

Отскоро член на нашето семейство станаха и две серии сироп от бъз, които НЕ съдържат захар. За стабилизатори, вместо захар, използваме сироп от Био Агаве, който има неутрален вкус и е подходящ за диабетици, и Кленов Сироп клас А, чийто разпознаваем вкус кореспондира отлично с този на нашата билка.

Продуктите ни са изключително подходящи за приготвяне на летни и зимни напитки. Като студена лимонада или топъл чай те се превръщат в полезна и вкусна глътка. Също така са отлична добавка към коктейли и различни топли напитки, а нашата плодова серия може да бъде използвана за овкусяване на сосове, дресинги и десерти. 

 

 

Бъз Компани ООД

Бъзът

Бъзът се причислява към групата на супер плодовете, които са забележителни с хранителните си качества, разнообразието и високото съдържание на есенциални, биологично активни нутриенти. Плодовете на черния бъз се използват за медицински цели от стотици години. През последният век са проведени над 800 лабораторни и клинични изследвания по отношение ефектите на бъза.

Супер плодът има високо съдържание на хранителни пробиотични разтворими фибри – макро нутриенти, нуждата за деня от тях е 20г. Също така съдържа витамин А, витамин С и витамин Е – хранителни антиоксиданти. Други специфични хранителни вещества, които супер плодът притежава са каротеноиди – група биологично активни фитохимикали, оранжево-жълти пигменти, част от които се трансформират във витамин А, а също така и полифеноли – група биологично активни фитохимикали, червено – кафяви, синьо-виолетови – черни пигменти. В допълнение са източници на фитостерали и фитостаноли – растителни стероииди; омега – 3 полиненаситени мастни киселини; минерали. Плодовете съдържат аскорбинова киселина – витамин С, каротин, глюкова фруктоза, аминокиселини, тирозин, багрилни в-ва, йод, минерални соли, органически киселини.

Сокът е полезен при захарен диабет, невралгии и бъбречни заболявания.

Резултатите сочат многобройни ползи от употребата на бъз – за контрол на телесното тегло, заради силния му диуретичен ефект, ползи за имунната система – имуностимулираща и имуномодулираща, противовирусно въздействие, антиракова активност, подкрепа на сърдечносъдовата система, а също така подмладява лицето, чрез възстановяването на повечето мъртви клетки

Цветовете съдържат гликозида самбунигрин, етерично масло, калиев нитрат, алкалоид, кверцетин, слузно вещество, холин, провитамин А, витамин С, смоли, танини, органични киселини, флавоноидите рунин, хиперозид, антоцианов и флавониоден пигмент, захари и други.
Лечебните свойства и приложения са доста обширни, но основните действия са потогонно, слабително, омекчаващо, отхрачващо, пикочогонно, температуропонижаващо.

В българската народна медицина цветът на черния бъз се използва при високо кръвно налягане, водянка, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, възпаление на простатата , уриниране на кръв, подагра, хемороиди, копривна треска, бронхит, задух, затлъстяване. Подобно действие имат и останалите части на бъза. Цялото растение се употребява за регулиране на обмяната на веществата, а от плода се прави сироп и мармалад за усилване на организма.

Сокoве от бъз

Карта