Масажно студио Докосване

 • Масажно студио Докосване

  Масажно студио Докосване

  предлага класически, релаксиращ, спортен, лечебен, антицелулитен, традиционен тайландски масаж и рейки

 • Масажно студио Докосване

  Масажно студио Докосване

  предлага класически, релаксиращ, спортен, лечебен, антицелулитен, традиционен тайландски масаж и рейки

 • Масажно студио Докосване

  Масажно студио Докосване

  предлага класически, релаксиращ, спортен, лечебен, антицелулитен, традиционен тайландски масаж и рейки

Масажно студио Докосване

Масажно студио Докосване

Масажно студио Докосване предлага класически, релаксиращ, спортен, лечебен, антицелулитен, традиционен тайландски масаж и рейки.

Заповядайте в масажно студио "Докосване" на ул. "Добротица" 18. /Зад "Макао", в района на Катедрала/.

Защо го нарекох така... Докосването, знам, лекува....

Или както е казал Боби Фишер

"Нищо не лекува така, както човешкото докосване"

Масажно студио Докосване

Масажа

Масажът е онова средство, което ни помага да устоим на неумолимия наплив от служебни задължения и домашни грижи. Всеки, който поне веднъж е опитал неговото въздействие, може да сподели, че едва след масажа си е дал сметка колко са били схванати мускулите му и колко много от енергията му е похабявало това напрежение. Масажът може да се превърне в едно пътешествие, при което отново ще почувстваш какво значи да си спокоен и да живееш в хармония със себе си, да изпитваш удоволствие от собственото си тяло, което диша, стои изправено и се движи свободно. Масажът не бива да се приема като лукс и към него да се прибягва едва при крайна необходимост. Терапията чрез допир би трябвало да се превърне в част от нашето ежедневие и да се възприеме като един не оценим профилактичен метод. Чрез масаж могат да бъдат облекчени болките в гърба и раменете след дългогодишна канцеларска работа, напрегнатите мускули след тежък физически труд или интензивни спортни занимания, нарушенията в кръвообращението при хора, които работят седнали по цял ден, или при инвалиди и болни, приковани в леглото.

Хората се делят на такива, които никога не са ходили на професионален масаж и на такива, които са ходили. Ако не сме го правили, никога няма да разберем, колко прекрасно нещо е той и защо останалите толкова се прехласват по него.Масажът е както едно приятно преживяване, така и сериозна терапия, когато е направен от специалист. Препоръчва се при:

 • Всякакви заболявания на опорно- двигателния апарат, стига да няма противопоказания.
 • При настинки, схващания, професионално обусловени болки
 • За общо благотворно въздействие върху организма.

Научно е доказано, че допирът е най-успокояващата терапия, така че определено масажа действа и психически. След масаж моите клиенти често казват „Сякаш свалих товар, който съм носил дълго време!”. Чувството след масаж е прилив на енергия, отпускане и зареждане с положителна енергия.

Масажно студио Докосване

Релаксиращ масаж :

Като цяло хората използват масажа за обща релаксация. Релаксиращият масаж е достапо-бавен, лек и плавен. В него акцентът е тоталното пускане на контрола и пълната релаксация на получаващия. Сърдечният ритъм се забавя, нервното напрежение ни напуска, мозъчните вълни минават от напрегнато бета ниво към алфа ниво. Влизаме в състояние на активна почивка и медитация с докосване. Приглушена светлина, тиха музика, пълно отпускане.

Масажът по един или друг начин влияе на всички органи в човешкото тяло, предизвиква промени в организма, като се засилват  функциите на дишането, обмяната на веществата, подобрява кръвообръщението и успокоява нервната система. Масажът създава чувство за лекота и хармония, бодрост и свежи сили, добро самочувствие, подобрява общото физическо състояние, вдъхва вяра, прави ни радостни, като освобождава голяма част от натрупаната негативна енергия в напрегнатото ежедневие. В емоционален аспект, масажът е от първостепенно значение.

Освен всички неоспорими качества за здраво тяло и добро душевно състояние и настроение, масажът има и чудесно въздействие върху кожата, благодарение на етеричните масла. Те могат да бъдат подхранващи, тонизиращи, регенериращи и др. според предпочитанията на всеки.

Една от най-интересните ползи, които ни дава релаксиращият и всички останали масаж е това, че той подобрява имунитета. Изследвания са показали, че тези, които получават редовно масаж имат по-ниски нива на кортизол в слюнката. Кортизолът е „стрес“ хормон, хормона на щастието и той е свързан с намаляване на имунитета.

Кортизолът всъщност убива клетките, които са необходими за имунитета. Понижаването на този хормон в организма, не само може да доведе до по-голяма съпротива на организма към чужди нашественици, но това също води до намаляване на стреса и тревожността. Понижаването на нивата на кортизола също е свързано с по-голяма лекота в загуба на теглото и поддържане на здравословно ниво.

Като цяло, масажът е чудесен начин за намаляване на стреса, да се отпуснете и да изпитате наслада известно време.

Подарете релакс на себе си и любимите си хора!

Тайландски масаж:

Тайландският масаж включва философиите, свързани с идеята за китайската акупунктура и съчетава тези философии със стречинг упражненията, които се практикуват от йогите в Индия. На базово ниво, тайландският масажтрябваедновременно да активираспособността на тялото да се самолекува и да допринесе за по-доброздравословносъстояние и благополучие на пациента.

Масажираният човек трябва да носи удобни дрехи и да лежи върху постелка на пода. Той ще бъде разположен в различни йога позиции по време на масажа, които се комбинират с дълбок статичен и ритмичен натиск. Включва дърпане на пръстите на ръцете и краката, ушите и преместване на тялото в много различни позиции.

При тайландският масаж един от най-важните аспекти е, че терапевта не използва мускулната си сила, а своята телесна маса. Друго важно нещо за този тип масаж е, че тялото на пациента е напълно отпуснато и така той не усеща никакво напрежение. Така масажиста можепо-лесно да свърши своята работа и пациента получава пълно удовлетворение.

Тайландски масаж Варна

Карта