Дентална клиника Одонтоя

 • Дентална клиника Одонтоя

  Дентална клиника Одонтоя

  Диагностика и преглед – разполагаме с висок клас фотографско оборудване, за да регистрираме първоначалното състояние на вашите зъби и околозъбни структури

Дентална клиника Одонтоя

В клиника Одонтоя предлагаме следните услуги:

 • Диагностика и преглед – разполагаме с висок клас фотографско оборудване, за да регистрираме първоначалното състояние на вашите зъби и околозъбни структури; рентгенов апарат и дигитален сензор за секторни рентгенови снимки; интраорална камера за трудно достъпните участъци в устната кухина; светлинен кариес детектор; Използваме увеличителни лупи както при диагностиката на заболяванията на устната кухина, така и при работа в устата.
 • След като направим преглед, запознаваме пациента с проблемите, които сме открили и му предлагаме подробен план на лечение. За всеки пациент се води и съхранява подробна документация на извършените услуги;
 • Профилактика – почистване на зъбен камък и зъбни налепи; полиране на зъбните повърхности; индивидуални инструкции и обучение за ефективна лична устна хигиена.
 • Изготвяне на шини за домашно избелване;
 • Заболявания на твърдите зъбни тъкани:
 • Почистване и възстановяване на кариозни дефекти:

повърхностните кариеси (в областта на емайла- кариозни петна) – предлагаме безболезнено (без работа със зъболекарска машинка) микроинвазивно лечение, което спира развитието на кариеса в ранните етапи и запазва здравите зъбни структури;
възстановяване на големи и/или дълбоки кариозни дефекти – винаги с изолация от кофердам (платно от латекс, което осигурява сухо поле на работа) и висок клас фотополимери.

 • Усложнения на кариеса – заболявания на зъбната пулпа

За да постигнем високо качество при лечение на усложненията на зъбния кариес (пулпити и периодонтити), разполагаме с последно поколение ендомотор, апекслокатор и най-висок клас никел- титанови ендо-пили в рамките на фамилии инструменти за съвременна обработка на кореново-каналната зъбна система.

 • Възстановяване на силно разрушени зъби – според индивидуалните особености – директно възстановяване с фотополимер (бондинг) или възстановяване с обвивна или частична корона.
 • Некариозни поражения на твърдите зъбни тъкани – абразио, атрицио и ерозио – лечението на такива дефекти извършваме комплексно на цялата уста след много внимателен анализ на проблема.
 • Възстановяване на липсващи зъби – изработване на мостовидни конструкции; частични подвижни протези (с различни задръжни елементи); протезиране върху импланти;
 • Заболявания на пародонта (гингивит и пародонтит) – лечението се предхожда от подробен пародонтален преглед, чрез който изготвяме пародонтална карта на всеки зъб, уточняваме диагнозата и прогнозата на заболяването, създаваме първоначален лечебен план. При нужда можем да предложим микробиологичен тест за откриване на патогенни бактерии. Предлагаме инициална (механична) пародонтална терапия – почистване на надвенечен зъбен камък и зъбна плака; механично почистване на дълбоките пародонтални джобове и тяхното третиране; стабилизиране чрез шиниране на подвижни зъби; пародонтална хирургия – покриване на коренови рецесии, отстраняване на френулумни инсерции; удължаване на клинична корона; резекция/ ампутация на корен; регенеративна пародонтална хирургия – запълване на костни дефекти;
 • За пациентите, които са останали без нито един зъб в устата, предлагаме изработване на цели подвижни протези.
 • За най-малките предлагаме лечение на кариеса и неговите усложнения на временните и постоянните зъби. Поставяне на цветни фотополимерни обтурации (на временните зъби) или естетични такива.
 • Работим с НЗОК

С цел да осигурим максимална безопасност от предаване на инфекции на нашите пациенти и на екипа, спазваме стриктно правилата за дезинфекция и стерилизирация.

За пациентите на дентална клиника Одонтоя се грижат лекарите по дентална медицина д-р Борисова и д-р Мичева, както и екип от дентални асистенти.

Ние искаме да сме ви максимално полезни!

Стоматологични клиники Русе

Карта