Винарско имение Драгомир

  • Винарско имение Драгомир

    Драгомир

    Вината, произвеждани от младия екип на винарната са основно купажни, получени от гроздето на добре селекционирани редове на определени лозови масиви, контролирани целогодишно от тях.

 

Винарско имение Драгомир

Създаването на Винарско имение Драгомир е продиктувано от мечтата на двама български енолози- Наталия Гаджева и Константин Стоев да променят представите за българското вино – атрактивно, интересно, с постоянно качество през годините, разнообразие във вкусовете на отделните марки.

В основата на сътворяването на вината е опита им като специалисти, подтикван от непрекъснатия интерес към експеримента.

Вината, произвеждани от младия екип на винарната са основно купажни, получени от гроздето на добре селектирани редове на определени лозови масиви, контролирани целогодишно от тях.

Общото количество произвеждано вино за дадена година е  около 60000 бутилки.

Партидите на отделните марки вина са с лимитирани количества и се бутилират еднократно, като някои от тях са само за ресторанти и ценители. Преди да се предложат на пазара, вината имат задължително бутилково стареене като най-елитните партиди съзряват в бутилка минимум 12 месеца.

Надяваме се и Вие да намерите Вашето вино при нас и да превърнете дегустацията в чаша запомнящо се удоволствие!

На всички, които се интересуват от производствения процес на винификация на гроздето отправямe покана за посещение на винарната, която е ситуирана в самия Пловдив и е на няколко минути път от Стария град.