Източнофрезийски Овце ( Visit Website )

Овцеферми Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце
Източнофрезийски Овце

наречена овца Holstein свят, разработена в Германия и е най-Hollande. C овце с лактация от 220 дни и може да произвежда 600 литра и много плодовита, средно с 2,5 агнета. Животните от тази порода се отличават с най-висока млечност. Смята се, че породата е създадена чрез кръстосване на местните овце...

Презентация

Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце

alt="Източнофрезийски Овце"

Източнофрезийски Овце

Източнофризийска овца наречена овца Holstein свят, разработена в Германия и е най-Hollande.C овце с лактация от 220 дни и може да произвежда 600 литра. и много плодовита, средно с 2,5 агнета.


Животните от тази порода се отличават с най-висока млечност. Смята се, че породата е създадена чрез кръстосване на местните овце, отглеждани по крайбрежието на Северно море, с внесени от Холандия през 17 век източноиндийски млечни овце, а други смятат, че е местна порода от германската провинция Източна Фризия. Животните са едри, с дълго и сравнително тясно тяло, имат бяла необрасла с вълна глава, гола, дълга и суха и големи уши.


Профилът и е овнешки, а черепът е със силно изпъкнали очни орбити. Очите са големи и живи, ушите са дълги, остри, хоризонтално поставени и насочени леко напред. Овцете и кочовете са безроги. Опашката е средно дълга и гола. Коремът е обемист, но не е увиснал. Слабо зарунен е, а краката са дълги, със здрави копита и правилна постановка, обраснали с покривни косми. Мускулатурата е слабо развита, а костната система е нежна, но изградена от здрави и плътни кости.


Вимето е добре развито, симетрично и завършва с добре развити цицки. Овцете са бели с тъмни петна по лицевата част и края на ушите.


Овцете майки тежат 65 - 85 кг, а кочовете - 75 - 110 кг. Средната височина при холката е 75 - 78 см при овцете майки и 80 - 85 см при кочовете. Вълната е еднородна, местно подобрена и дълга 15 - 18 см, с едри къдрици. Средният годишен вълнодобив е 4,5 - 5 кг от овцете и 5 - 6 кг от кочовете при рандеман около 65%. Руното е полуотворено. Овцете майки се отличават с висока плодовитост - раждат от две до четири агнета. Средната млечност, заради която те са ценни, е много висока - 500 - 550кг, но има овце от които се получава 1000 л мляко за една година. Дневната млечност след отбиване на агнетата е 2 - 5 л. Млякото съдържа 5 - 6% мастни вещества.


Овцете са много взискателни към пашата и режима на хранене. Ако не се осигурят богати пасища, чувствително намалява продуктивността им.


У нас овце от тази порода са внасяни многократно, но поради това, че са чуствителни към сухия климат и неблагоприятните условия на хранене и отглеждане трудно се аклиматизират. Най-често боледуват от хронична бронхопневмония. По издържливи са кръстоските от първо поколение. С повишаване на кръвноста на кръстоските се понижава аклиматизационната им способност. Източнофризийските кочове се използват при създаването на специализирано млечно овцевъдство в нашата страна.

 

Овцеферми

Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце
     
Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце
     
Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце
     
Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце Източнофрезийски Овце

 

Източнофрезийски Овце

Карта

 

Карта

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Източнофрезийски Овце - Мургаш

Източнофрезийски Овце - Мургаш

0898 682 986

Мургаш

Източнофрезийски Овце

Източнофрезийски Овце