ГалКлима ЕООД   ( Visit Website )

ГалКлима ЕООД

„ГалКлима” ЕООД е утвърдена комания в областта на климатизацията, вентилацията и енергоспестяващите технологии. Ние предлагаме богата гама от висококачествени продукти, подходящи както за вашия дом, така и за административни сгради, хотели и предприятия.

ГалКлима ЕООД

„ГалКлима” ЕООД е утвърдена комания в областта на климатизацията, вентилацията и енергоспестяващите технологии. Ние предлагаме богата гама от висококачествени продукти, подходящи както за вашия дом, така и за административни сгради, хотели и предприятия.

Презентация

ГалКлима ЕООД

 

„ГалКлима” ЕООД е утвърдена компания в областта на климатизацията, вентилацията и енергоспестяващите технологии. Ние предлагаме богата гама от висококачествени продукти, подходящи както за вашия дом, така и за административни сгради, хотели и предприятия.

 

Нашата основна цел е да работим за нашите клиенти, като им осигурим професионална консултация, висококачествени продукти и гаранционна поддръжка.

Освен това, ние работим по европейската програма "Intelligent Energy- Europe", чиято основна цел е популяризирането на енергоефективните сгради. Решенията, които програмата предлага са за повишаване на възможностите за енергоспестяване с нововъведени мерки както за новостроящи, така и за съществуващи сгради. Също така, енергоефективните сгради предоставят по- голям комфорт, както и по-малко замърсяване на околната среда.

 

През 2009 година европейските домакинства са използвали около 69% от електроенергията за отопление, 14% за затопляне на битова топла вода и около 17% за останалите си потребности. "ГалКлима" ЕООД предлага решения за намаляване на енергийното ви потребление.

Ние предлагаме проектиране; доставка и монтаж на климатични и термопомпени системи, вентилация и аспирация; инсталиране на слънчеви колектори, соларни паркове и вятърни електростанции.

 

"ГалКлима" ЕОООД е официален представител на Геоток и Проксимус Инженеринг за гр. Пловдив и региона. Освен това и на Германската фирма GelsenPV, която е световен лидер във фотоволтаичната енергетика.

 

Нашата фирма е член на Българската Геотермална Асоциация.

 

Термопомпи

Енергетиката е сложен комплекс от дейности, свързани с производството, преноса и потреблението на енергия. Природата предлага разнообразни начини за производство на енергия, но също така дава възможност за намаляне разхода на електроенергията, която консумираме за отопление и охлаждане.

Инсталациите, базирани на термопомпени агрегати вода-вода и въздух- вода са най-съвременния, икономичен и напълно автоматизиран начин за климатизация. Посредством централната климатизация Ви осигуряваме необходимия Ви комфорт във всички помещения на вашия дом, хотел, административна сграда или предприятие.

При използване на термопомпа се изгражда една инсталация, която се използва както за отопление, така и за охлаждане на сградата, която не се различава от нормална отоплителна инсталация. Може да се използва и съществуваща отоплителна инсталация, като за крайни устройства се използват вентилаторни конвектори.


   


Термопомпата е желателно да бъде комбинирана със слънчеви колектори за подгряване на водата в бойлера. В този случай практически не се използва електрическия му нагревател, който освен голям разход на ел. енергия причинява електрокорозия, съкращаваща неговия живот.


   

 

Термопомпите въздух-въздух са налични също във версия наречена мини сплит система термопомпа. Освен това съществува специален вид термопомпа с въздушен източник наречена “чилър с обратен цикъл”, която произвежда гореща и студена вода вместо въздух, и може да се използва с лъчисто подово отопление.

 

   

 

По-висока ефективност се постига с геотермални термопомпи (земно- или водосвързани), които пренасят топлината между вашата къща и земята навън или близо намиращо се езеро/река. Енергията от земните недра може да бъде използвана чрез многобройни технологии, сред които най-използваните са:

 

   

 

Ние Ви предлагаме термопомпи вода/вода и въздух/вода, които ще намалят потреблението на електроенергия, като Ви осигурят необходимия комфорт, както и топла битова вода и вода за вашия басейн или джакузи.

 

Термопомпи

  GalClima»  
  Геоток »  


Конвектори

  GalClima »  
  Aermec »

СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ И БОЙЛЕРИ

Добивът на топла вода за домакинствата е най- голямото приложение на слънчевата термична енергия понастоящем. В някои страни то се превръща в нормална практика в жилищните сгради. В зависимост от условията и конфигурацията на системата, близо 100% от необходимата топла вода може да бъде осигурена целогодишно, като се използва слънчева енергия.

Слънчевите колектори превръщат слънчевите лъчи в топлинна енергия. Те са няколко вида:

 

  • Плосък слънчев колектор със селективно покритие на тръбите и тъмната основа.
  •    

  • Сух Вакуумен колектор -двустенни тръби със селективно покритие на вътрешната и вакуум между тях за термоизолация. Вътре в центъра на тръбата е монтирана метален прът или метална тръба която се нагрява и в горния си край отдава топлината на вода или антифриз.

 

   

   • Водно Вакуумен колектор - различават се от сухите по това, че водата или антифриза циркулира вътре във вакуумните тръби и директно контактува с горещата повърхност, като по този начин отнема по-голямо количество топлина и топлинните разширения на конструкцията и на уплътненията на стъклените тръби са нищожни.

    •    


Бойлерите, които ви предлагаме са изработени от неръждаема CrNi стомана AISI 304. Вместмостта им е от 200 до 20 000 литра.

 

Слънчеви Колeктори »

 

Бойлери

  GalClima »  
  Dekamex »

 

ВЕТРОГЕНЕРАТОРИ

Вятърната енергия се съдържа в мощността на ветровете. Тя може да бъде превърната в механична енергия за извършване на работа, като изпомпване на вода, смилане на зърно и обработване на дървен материал.Чрез свързване на въртящ се ротор с електричен генератор, съвременните вятърни турбини превръщат вятърната енергия в електрическа. Ветрените централи позволяват превръщането на силата на вятъра в електричество. Имa два типа вятърни генератори: - ГОЛЕМИ (над 80-100KW и използвайки вятър над 10м/сек.) за включване към националната електрическата мрежа; - МАЛКИ ( до 20KW и използвайки вятър над 2м/сек.) за локално електрозахранване на обекти. Втората група са конструирани да стартират при СЛАБ вятър ( над 7 km/h ), което ги прави масово приложими. Те се комбинират с акумулаторна батерия, чрез която се осигурява непрекъснато и равномерно захранване на обекта чрез локална електро мрежа.

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


ГалКлима ЕООД
0895 750 776; 032 64 00 72
Вентилации
гр. Пловдив, Ул. ''Митрополит                         Натанаил" 25, офис 1

ФОТОВОЛТАИКА

В наше време все повече се говори за екологично чиста енергия и алтернативни енергийни източници. "Галклима" Ви предлага варианти за екологично чист добив на електроенергия посредством слънчеви електроцентрали.
   
Слънчевата енергия е лъчиста енергия, произведена в слънцето, като резултат от ядрено-съединителни реакции. Слънчевата радиация на един квадратен метър от земната повърхност възлиза на 1360 J/s енергия или 1360 вата мощност. Като се отчита влиянието на атмосферата, тази мощност се свежда след закръгляне до 1000 вата или 1 киловат.
“ГалКлима” ЕООД работи в сътрудничество с руски и немски фирми. Имаме завършени слънчеви електростанции извън пределите на България.

 

Произведената енергия може да се използва както за лична консумация, както и да се продава на енергийни дружества. В България овъзмездяването на подадения фотоволтаичен ток е регламентирано със Закона за енергетика (ЗВЕИ).