Студио за масаж и грим Golden Hands

 • Студио за масаж и грим Golden Hands

  Golden Hands

  Студио за масаж и грим Golden Hands Ви предлага да се освободите от стреса и напрежението, като се отпуснете в ръцете на професионален масажист.

 

Масаж

С масажна техника може да се въздейства на всяка част от тялото. Стресът и хроничната умора водят до контрактура на група мускули, което се проявява със скован врат, болки в гърба, в раменете или в краката.

Когато един мускул е преуморен, извършваните от него движения стават непълноценни. Комппенсаторно започват да се ангажират съседните, за да поемат функцията на блокиралия мускул. Тези допълнително работещи мускулни групи от своя страна изискват повече калций, магнезий, цинк и витамини от групата В и витамин Е, т.е енергоразходът става по-голям, защото вече не работи един мускул, а няколко. Претоварената мускулна група изпада в контрактура - скъсява се и притиска съседните тъкани.

В началото е достатъчно да се приложи минимална екстензия на засегнатите мускули, за да се преодолее това състояние.

Човешкият допир от умело приложение на масаж  в съчетание с ароматни масла засилва желания ефект - отпускане на тялото и на ума.

Веднага след масаж човек може да установи физическото разтоварване и засилване на усещането за собственото тяло.  С различните похвати са засилени обменните процеси и е осъществено изхвърляне на задържаните течности. Възстановеният баланс между различните мускулни групи осигурява по-добрата подвижност и лекота.

Раменете стават спокойно отпуснати, гърбът - изправен, походката - плавна, а лицето - без сянката на враждебност от изтощение.

Масажите са използвани още в Древен Египет и днес намират масово приложение в целия свят. Независимо какъв масаж ще потърсите (с мед, с шоколад, с топли камъни, рефлексотерапия, шиацу, класически, боуен), резултатите ще бъдат успокоение и хармония.

Грим

Идеята за преобразяването чрез грим е започнала още в дълбока древност. Първоначално гримът е иползван като предпазно и профилактично средство, а впоследствие откриват и неговата способност да разкрасява и подчертава красотата на лицето. Още праисторическите племена преобразявали лицата си чрез боядисване, татуировки или маски, вярвайки в магическата им сила.

Първият грим  е бил измислен и използван от мъжe – вождовете и жреци на племена, които с  изрисуваните си лица оказвали почит на боговете си. Много по-късно в Египет жените започнали да използват грима като средство за прелъстяване и постигане на дълга младост и красота. Археологически разкопки ни показват най-ранните следи от използването на очната линия, която първоначално е била зелен цвят, а впоследствие черен.С развитието на търговията египтяните търговци пренесли грима и козметиката в Римската империя. В Рим гримът е считан за елемент на лукса. В Индия пък жените били задължени да бъдат красиви и привлекателни.

Кръстоносците от Близкия Изток пренасят грима в Средновековна Европа.

В Ренесанса куртизантките използвали цветен прашец, за да разкрасяват лицата си. Години по-късно във времето на Барока, Франция става водеща сила в изкуството на грима. В XVIII век мъжете и жените „лудват” в стремежа си да изглеждат красиви. Избелвали ли лицата си силно, тъй  като бялата кожа се считала за белег на аристократичност.

Изкуствените бенки имали изначална функция да скриват белезите от шарка, а впоследствие започнали да се уголемяват и придобиват различна форма. Значението на бенката не било само естетическо - поставена на различно място, тя носела своето значение. Например на лявата буза значело „Търся си жена за вечерта” , на дясната „Свободна съм” и т.н. След Френската революция обаче тази мода започнала да губи своята популярност. Мъжете спрели да използват какъвто и да било грим, а дамите леко и фино използвали пухчето с пудрата.

След  60-те години на XIX век гримът се завръща с пълна сила. През 80-те пазарът на козметиката станал световен. Развиващите се до днес технологии позволяват постоянно подобряване и създаване на нови и различни гримове.

Използвайте силата на грима и бъдете красиви всеки ден и по всеки повод!

Цени

 • Цялостен масаж60мин.30лв.
 • Частичен масаж30мин.20лв.
 • Масаж на лице20мин.20лв.
 • Рейки масаж50мин.40лв.
 • Медна терапия30мин.25лв.
 • Антицелулитен масаж ИКАРОВ
 • 1 масаж40-50мин.23лв.
 • 10 масажапо 40-50мин.200лв.
 • 15 масажапо 40-50мин.250лв.
 • 20 масажапо 40-50мин.300лв.
 • Ароматерапия ‐ Масаж със 100% натурални етерични масла
 • Цялостна60мин.40лв.
 • Частична30мин.25лв.
 • Грим
 • Пробен грим20лв.
 • Грим