Иником ООД

  • Иником ООД

    Иником ООД

    Собственост на фирмата са две мандри. Едната в с. Сърнево, обл. Стара Загора - за производство на кашкавал и кашкавалена извара. Втората в гр. Гълъбово, област Стара Загора - за производство на кисело мляко.

 

За нас

Фирма "Иником" ООД със седалище гр. Стара Загора е създадена през 1993 г.
Собственост на фирмата са две мандри. Едната в с. Сърнево, обл. Стара Загора - за производство на кашкавал и кашкавалена извара. Втората в гр. Гълъбово, област Стара Загора - за производство на кисело мляко.

Фирмата провежда успешна пазарна политика и преценяйки конюнктурата на пазара в края на 2000 г. се взема решение за нов етап в развитието "Иником" ООД - закупуване на втора мандра в гр. Гълъбово за производство на кисело мляко и сирене. Новата мандра е с по-голям капацитет от предприятието в с. Сърнево и разширява възможностите да се завоюва пазар на стоките с марка "Кукери" - марка, която сама по себе си означава качество. За една година успешна работа мандрата в гр. Гълъбово достига 100% от номиналния капацитет за производство на кисело мляко "Кукери" 2% и 3,6%.

От 2001 г. фирма "Иником" ООД притежава свидетелство за марка, издадено от патентното ведомство на Република България - "Кукери".

Оборудването на мандрите, собственост на "Иником" ООД, е съгласувано с органите на ДВСК и ХЕИ и отговаря на всички изисквания на държавните разпоредби съгласно последните изисквания на Европейския съюз.

Основни доставчици на допълнителни суровини и материали във фирма "Иником" ООД са водещи български и чужди фирми, доказали качеството на продуктите си на международния пазар.

Фирма "Иником" ООД гр. Стара Загора от момента на своето създаване си е поставила една-единствена цел - да произвежда качествен продукт. Всички сили на ръководството и на целия персонал в двете предприятия са насочени в тази посока. Множеството инвестиции имат за цел да се осигури възможност за подобряване реда и организацията на работа, което да доведе до подобрение условията на трудовия процес. Това от своя страна води към равномерност в качеството на крайния продукт.

Млечните продукти на фирма "Иником" ООД са здравословни и безопасни.
Във фирма "Иником" ООД мандра с. Сърнево BG2412007, на 18.06.2009 г. бе извършена национална проверка и предприятието бе категоризирано с най-висока степен - I-ва категория. Суровото краве мляко, с което се работи в предприятието е от ферми, одобрени от ЕС.

Продукти

Кашкавал "Кукери"- произвежда се от изцяло натурални продукти - краве мляко и закваска. Не съдържа консерванти!

Кисело мляко "Кукери"- произвежда се от изцяло натурални продукти - краве мляко и закваска. Не съдържа консерванти! Произвежда се с масленост 2% и с масленост 3.6%. Предлага се в кофички от полистирол с нето маса от 400 g.

Кашкавалена извара "Кукери"