Калето-Трейд ЕООД

  • Калето-Трейд ЕООД

    Калето-Трейд ЕООД

 

Как започва всичко?

От детския спомен за най-вкусната закуска – топла баничка с боза и желанието на един млад човек да възроди старата селска бозоворна и я превърне в модерна фабрика. В тайните и магията за производство на бозата г-н Дойнов е посветен от най-добрия майстор-бозаджия в околията - бай Митьо Трамвая, в далечната 1991 г.

Фабриката достига големи успехи в производството на боза. Благодарение на оптимизация на производствения цикъл и самата технология се постигат уникалните 2 тона на час варене и бутилиране на готовия продукт. Този производствен рекорд е регистриран през 2008 г. и в предаването Бизнесът идва на телевизия БТВ.

В отговор на потребностите на пазара производствената гама се разраства и през 1994 г. фирмата започва да произвежда и газирани и негазирани безалкохолни напитки със запазения знак „Калето” – гаранция за качество и традиция.

Статистика:

  • 1991г. – основаване на фирмата с предмет на дейност производство на боза;
  • 1994г. - започва производство на безалкохолни напитки;
  • 1997г. - фирмата инвестира в реконструкция на сградния фонд и увеличава производствената територия на 4200 кв.м;
  • 2001г. е закупена първата полуавтоматична поточна линия, която има капацитет от 500 бутилки за час. В последствие производствените мощности се увеличават с поставянето на две нови линии;
  • 2004г. – закупена е нова напълно автоматична производствена линия с капацитет 10000 бутилки на час;
  • 2009г. - спечелена награда в Париж (Франция) - "35-th Golden Award for the BEST Trade Name"
  • 2012г. - разширява производството си с бутилирането на трапезна вода. Днес компанията разполага с модерна производствена база - оборудвана с високотехнологични съоръжения и бутилиращи линии.

Производство на боза Стара Загора

 

Трапезна вода – КАЛЕТО

 

Ниско минерализираната и обогатена с озон трапезна вода подходяща за всекидневна употреба. Предлага се в разфасовки от 500 мл., 1,5 л., 11 л. и 19 л. в удобни РЕТ бутилки и галон от поликарбонат.

   
 

Газирани напитки

 

Газираната напитка Калето се предлага на пазара в изключително удобни и практични PET бутилки. Транспортна опаковка: индивидуалните опаковките са обвити на стекове с термосвиваемо фолио.

   
 

Тихи напитки (пуншове)

Негазирани плодови напитки в разфасовки по 5л., 3л. и 330 мл.

 

Нашата основна цел е да задоволим предпочитанията на потребителите с разнообразието от вкусове, които предлагаме. В резултат на търсенето на пазара на продукта ние предлагаме следният асортимент: праскова, кайсия и портокал; портокал; горски плод; ягода и банан; вишна; манго-мандарина.
   
 

Боза

 

С уникален и автентичен български вкус. Произведена от златна пшеница, питейна вода и подсладители. Срокът на годност е 7 дни при съхранение от +2 до +160 С. Бозата се вари, така както се е варила винаги - по традиционната българска рецепта.