За нас

Галерия

Новини

Събития

Контакти

СЪЗДАВАНЕ НА ОБЩНОСТ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ЕДИНСТВЕНОТО ПО РОДА СИ УЧИЛИЩЕ НА БАЛКАНИТЕ.

Новини:

 

На 10 юни започва приемът на документи за училището по каменообработване - От Професионалната гимназия по каменообработване в с. Кунино, област Враца, съобщиха, че вече са определени сроковете за подаване на документи за учебната 2012/2013 г. - всеки ден от 10 юни до 3 юли. Ясна е и датата на приемния изпит по рисуване - 7 юли 2012 г. от 09.30 ч. По традиция, и през тази година, в единственото училище за художествена обработка на камъка в България, кандидатстването за специалност „Скулптура” след 7-ми клас ще бъде с приемен изпит по рисуване, а след 9-ти - с приравнителен. За специалност „Каменоделство”, след завършен 8-ми клас, също има приемен изпит по рисуване, а след 9-ти - приравнителен.

 

Пореден триумф за младите скулптори от Каменоделното училище в Кунино - За творбата си „Портрет на мама”,десетокласникътКирил Калафунски,възпитаник на Професионалната гимназия по каменообратобване в с. Кунино (област Враца), спечели първо място в раздел „Скулптура” от VI Национален младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн, организиран от Министерството на културата (МК), съвместно с Руския културно-информационен център (РКИЦ) и фондация „Равностойно партньорство” - София. На трето място бяха класирани още двама ученици, представители на известната школа: Дарин Ганчев (X клас) - за бюста „Портрет на Галин” и Мартин Иванов (IX клас) - за композицията „Балансираща риба”, съобщи Стефан Стефанов, директор на единственото каменоделско училище на Балканския полуостров, след откриването на изложбата на 1 юни, петък, на ул. „Шипка” 34.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НОВИНИ

Приеми

 

  • Специалност СКУЛПТУРА - след завършен 7-ми клас
  • Специалност КАМЕНОДЕЛИЕ - след завършен 8- ми клас
  • по двете специалности - приравнителен изпит за 9-ти и 10-ти клас

 

Изпитът е по рисуване /група предмети/ и ще се проведе на 10 - ти юли 2012 г. от 9,30 часа в училището.

Създателите

Каменоделната школа в Кунино е създадена и утвърдена с име- ната и делото на учителите-специалисти: Гурко Йосифов, Илия Цеков, Величко Марков, Цветан Петров, Цветан Граджорски, Лало Илиев, Борис Томов и други, работили достойно и всеотдайно за просперитета на училището.

 КОНТАКТИ

Travel Planner South Africa
safariguideafrica.com