Валентин Калчев - водещ на сватби и събития

 • Валентин Калчев - водещ на сватби и събития

  Валентин Калчев - водещ на сватби и събития

  Аз съм Валентин Калчев и заедно с моя партньор и колега DJ Димчо Стефанов сме обединени от идеята да превърнем вашата сватба в скъп и запомнящ се празник.

 • Валентин Калчев - водещ на сватби и събития

  Валентин Калчев

  Ние сме обединени от идеята, че всяка влюбена двойка заслужава да изживее своите вълшебни мигове.

 • Валентин Калчев - водещ на сватби и събития

  Валентин Калчев

  Доверието, което младоженците ни гласуват, е най-голямото вдъхновение за нас.

Валентин Калчев - водещ на сватби и събития

Начало

Добре дошли в сайта на Валентин Калчев – водещ на сватби и събития

Аз съм Валентин Калчев и заедно с моя партньор и колега DJ Димчо Стефанов сме обединени от идеята да превърнем вашата сватба в скъп и запомнящ се празник. За нас създаването на сценария и реализирането му в сватбената нощ не е просто работа – ние тръпнем заедно с младоженците в детайлите от подготовката за важния ден и ви гарантираме, че вашето събитие ще е със собствен почерк.

Ние вярваме в сватбите и в любовта! Вярваме, че ние добрите сватбени водещ и DJ сме хората, които усещаме емоциите на младоженците, помагаме им да се отпуснат на дансинга и да се забавляват неуморно до зори.

Заедно с булката и младоженеца се спираме на предпочитаните от тях игри, обичаи и ритуали, а нашите малки тайни винаги повдигат настроението на всички гости. 

Ако вече сте взели съдбовното решение да тръгнете по общ път с вашия любим, със сигурност в главата ви възникват хиляди въпроси – ще се справя ли с организацията по сватбата, ще бъда ли най-красивита булка, ще се забавляват ли гостите! Да, ще се забавляват, защото това не е ваш ангажимент, а наша грижа. Ще ви помогнем с идеи и предложения от първата наздравица до финалната песен.

Живеем в Стара Загора, но винаги с удоволствие пътуваме и се радваме да откриваме нови места. Ние вярваме в уникалноста на всяка двойка и на всяка сватба. Разбира се, ако сте избрали нова за нас локация, ще се радваме да я открием заедно с вас.

Сърцатите Калчев и Димчо

Да си сватбен водещ и DJ е страст и емоция, предизвикателство и отговорност. И още – талантът да превърнеш сватбеното тържество в незабравима приказка. Ние сме обединени от идеята, че всяка влюбена двойка заслужава да изживее своите вълшебни мигове.

Ние сме убедени, че денят за голямото ДА! е един от най-важните в живота на младоженците. Всеки малък детайл от това специално събитие носи очарование и неповторимост, а нашият професионализъм ще ви помогне да се насладите както на романтичните, така и на щурите моменти.

Нашият тандем ви предлага музикално и стилово многообразие. Всяка песен ще бъде на точното място, всеки ритуал ще бъде запомнящ се. Нашето елегантно присъствие е балансирано и ненатрапчиво, защото знаем кои са в главните роли ;)

Най-важното за нас е да виждаме щастливите ви лица по време на цялата сватба, а на следващата сутрин да си спомните с усмивка за бурната сватбена нощ.

Силата на нашия тандем!

За нас сватбеният сценарий и музикалната програма не са занаят, а призвание. Затова се стремим към непрекъснато усъвършенстване. Залагаме на вече установената традиция в работата си, но се стараем да не я превръщаме в рутина, забавляваме се заедно с младоженците, обновяваме техниката и познанията си, търсим нови творчески решения.

Доверието, което младоженците ни гласуват, е най-голямото вдъхновение за нас. Щастливи сме, ако още на предварителните срещи успеем да положим основите на едно добро взаимодействие, което често се превръща в приятелство.

Валентин Калчев

Водещ е на сватби и събития повече от 10 години. Има подчертан усет към красивото, вниква в детайлите и се отнася изключително професионално в подготовката, организацията и реализирането на всяко сватбено тържество. Ще ви помогне с предложения и нестандартни решения във всяка ситуация. Има богат журналистически опит в радио и телевизия, харизматичен и артистичен е.

 

 

 

 

 

 

 

 

DJ Димчо Стефанов

Дисководещ с над 20-годишен опит в организирането и провеждането на сватби, абитуриентски балове, конкурси за красота. DJ Димчо има богати познания в различните музикални стилове. Зад гърба си е натрупал дългогодишен стаж като диджей в нощните клубове в Стара Загора и по Българското Черноморие. Ще ви очарова с галантно отношение и с добър подбор на точната за вас музика.

 

Валентин Калчев - водещ на сватби и събития

1.Сватбените ритуали! –

Посрещане на младоженците

Младоженците се посрещат с бяло платно, което е поръсено с цветя, а някои слагат и парички.

Смята се, че цветята и монетите символизират безоблачния, цветен и богат живот, който очаква младите като семейство.
В самото начало се спазва една от най-старите български традиции - захранването. То се извършва от свекървата.

Тя посреща младите с питка, сол и мед. Първият залък от питката задължително се дава на новия член на семейството - това е булката. Той трябва да е солен - за да може с лекота да преодолява трудностите, които ще й предложи семейният живот. След това солен залък се дава и на младоженеца. Вторият залък е сладък - символ на сладките мигове в техния бъдещ съвместен живот. Дават се и на кумовете - за да споделят с тях сладките моменти в живота им.

Шампанското

Наздравицата с шампанско е поредния обичай в началото на сватбеното тържество. Младоженците и кумовете си казват наздраве под звуците на "Наздравица-та" на Верди и пият до дъно. Това поверие гласи, че ако останат капки в чашите, ще има сълзи в очите на младите. По желание чашите могат да се хвърлят след това, защото се смята, че счупеното носи щастие. След този ритуал кумът казва и първото „Горчиво”.

Ритане на менчето

В едно менче се слагат бяло и червено цвете. Бялото е символ на мъжка рожба, червеното - на женска. Булката рита менчето и според традицията, което цвете първо се покаже - такава ще е първата рожба на младото семейство.

Реч на кума

Кумът е най-важната фигура след малдоженеца. На него се пада честта да вдигне първия тост на тържеството и да пожелае нещо на младото семейство.След това му се пада да поведе и първото хоро - кумското.

Първи брачен танц

Това е песента на младоженците, която те предварително са си избрали. Водещият и DJ-ят са уведомени и пускат по тяхна преценка тази песен - техният блус, първият им законен танц като семейство.

Разчупване на питката

Този ритуал се изпълнява по средата на сватбата. Младоженците се обръщат с гръб един към друж с вдигнати ръце. Кумата държи над главите им питка, която двамата трябва да разчупят. Смята се, че който успее да отчупи по-голямото парче, той ще командва вкъщи.
След този ритуал младоженците, заедно с кумовете минават през всички маси, за да поздравят гостите и да им кажат „Наздраве”. Това е и моментът, когато гостите дават своите подаръци на младото семейство.
Новите тенденции позволяват на подходящо място в ресторанта да бъдат сложени две маси. Едната празна - на нея се оставят подаръците, а на другата има кутия. До нея се разполагат празни пликове - в тях гостите, които са приготвили пари като подарък - ги слагат и надписват пликовете. После ги пускат в тази кутия. Въпрос на решение на младоженците.

Дарове за кумовете

Младоженците са приготвили петел и торта за кумовете. В подходящо време, младоженците избират момче и момиче от гостите си, които се справят добре с танците(или се обръщат към професионални танцьори). Те ще трябва да танцуват ръченица пред кумовете с тези дарове. Кумовете пък имат задачата чрез надиграване или купуване да си вземат тортата и петела. Целта на танцьорите е да съберат колкото се може повече пари и да пазят даровете да не бъдат откраднати от кумовете.

Булчинско хоро или танц на булката

Според региона се прави или булчинско хоро или танц на булката. При първото под звуците на хоро, булката с букет в ръка повежда хоро. Целта е гостите да вземат букета и да поведат хорото. Но при всяко взимане на букета се оставя банкнота в специална кошничка. Ако се предпочете вторият вариант- вместо хоро се пуска блус и който желае може да танцува с булката, но се дава банкнота на младоженеца.

Игри за младоженците

Обикновено те са изненада от водещият и DJ-я и не е хубаво младоженците да ги знаят предварително, за да бъде интересно.

Разрязване на сватбената торта

Младоженците разрязват заедно сватбената торта и всеки захранва другия.

Хвърляне на букета

Това също е сравнително нов обичай. Булката събира на дансингна всичи неомъжени момичета и без да гледа хвърля своя булчински букет. Което момиче го хване, значи тя ще е следващата, която ще се омъжи.

Хвърляне на жартиера.

Този обичай като предишният, но се отнася за мъжете-ергени. За целта обаче булката трябва да има жартиер. Тя сяда или се качва на стол, а младоженеца трябва да го свали без ръце, а със зъби. После го хвърля към събралите се ергени, който от тях го хване - той първи ще се задоми.

Валентин Калчев - водещ на сватби и събития

2.Песен за първия сватбен танц - идеи и съвети 

Изборът на песен за първия сватбен танц невинаги е лесна задача. Когато чуете мелодията занапред, ще се сещате за момента, в който си казахте голямото ДА! Затова помислете внимателно какъв траен спомен и символ на вашата връзка искате да създадете.

От вас зависи дали ще се впуснете в приключение и ще изненадате всички гости с нещо щуро или ще заложите на традиционните спокойни и романтични мелодии.

Класическа или съвременна

Класическите песни може и да изглеждат като клише, но имат своите ползи и чар. Ако сте харесвали песента през последните десет години, ще я харесвате поне още десет занапред. Но и тук няма правила. Ако и двамата сте обикнали песен, излязла тази година - не се замисляйте да я изберете за своя сватбена мелодия.

Оригинален флашмоб или танц изненада

Много от двойките решават да поднесат на своите любими танц-изненада. Например, булката подготвя танц с шаферките и изненадва младоженеца или обратното. Добър вариант е в танца на младоженците постепенно се включват "случайни" гости и да стане шоу. Тук може да ви помогне хореограф – както с идеи, така и с изпълнението на танца.

Прочетете текста на песента

При избора на песен за първия сватбен танц - внимавайте за текста. Дори да е "вашата" песен, която е свързана с романтичен спомен или ви е приятно да танцувате на нея, ако се пее за раздяла или изневяра, едва ли е правилният избор.

3. Предложения за песен за първи брачен танц:

 1. Indila – Love story
 2. Bon Jovi – Always
 3. Bryan Adams – Everything I do
 4. Ed Sheeran - Perfect
 5. Силвия Кацарова – Обичам Те
 6. Love song - The Cure
 7. My Baby Just Cares For Me - Nina Simone
 8. Thinking Out Loud - Ed Sheeran
 9. Кирил Маричков - Обичам те завинаги
 10. Васил Найденов и Силвия Кацарова – Огън от любов
 11. Леа Иванова - Спри до мен
 12. Дони и Нети - Тази вечер аз съм хубава
 13. Орлин Горанов - Светът е за двама
 14. Щурците - Две следи
 15. I'm Yours - Jason Mraz
 16. You Got The Love - Candi Staton
 17. Happy - Pharrell Williams
 18. Fly me to the moon - Frank Sinatra
 19. Turn Me On - Norah Jones
 20. I Say A Little Prayer - Aretha Franklin
 21. Heartbeats - Jose Gonzalez
 22. Dog Days Are Over - Florence and The Machine
 23. By Your Side - Sade
 24. Marry You - Bruno Mars
 25. Can't Help Falling In Love - Elvis Presley
 26. Unforgettable - Nat King Cole
 27. Stand By Me - Ben E. King
 28. Dream A Little Dream Of Me - The Mamas And The Papas
 29. Into My Arms - Nick Cave & The Bad Seeds
 30. Over The Rainbow/ Wonderful World - Israël K. Ukulele

Галерия