Марина Хоспис

  • Марина Хоспис

    Марина Хоспис

 

Хоспис Марина

Хоспис “Марина” отваря врати в края на 2019 г. след 3 години работа по всеки детайл в интериора, атмосферата, обслужването и най-вече в подготовката на персонала. Това много различно и специално място се ражда в резултат на мечтата ни да създадем център, който с топлина и прегръдка би посрещнал родителите ни, други хора като тях, които са в последния етап от живота им, както и хора, страдащи от неизлечими болести.

Уютната сграда, в тоскански стил, която помещава хоспис “Марина”, е специално проектирана от арх. Люляна Чонева, за да осигури всички удобства за предоставяне на първокласни палиативни грижи и грижи за възрастни хора.  Сякаш “кацнала” в полето и в захлас любуваща се на красивия морски залив, тя само загатва за топлите емоции и приятния дух, които царят в нея и прегръщат всеки нейн обитател.  При нас дните са изпълнен с приятелски отношения, усмивки и позитивни емоции, деликатно вплетени с първокласни медицински грижи.

Ние не сме болница, в която лекуваме пациенти, нито дом за стари и болни хора. Ние сме център, който се грижи за качеството на живот, емоционалния, духовния и социалния баланс на пациентите в последния етап от техния живот.

Мисията ни е да направим по-добър и качествен всеки ден от живота на тези хора, както с медицинско наблюдение и обгрижване, така и с обич, загриженост и вниманието. Знаем и оценяваме, колко важна част от пътя, през който преминават пациентите ни е подкрепата за семействата и близките им. Затова  комуникацията и работата с тях е сред приоритетите ни.

Вярваме, че хосписите не са място, в което пациентите отиват, когато са се предали и когато близките им се чувстват безсили, а убежище, в което да им бъде подадена ръка, да намерят сигурност, да намерят среда и адекватна асистенция. Визията ни е, че качеството на живот за неизлечимо болни и хора в третата възраст, може да бъде много по-високо в емоционален, духовен и физически аспект. Работим, за да направим всичко това възможно.

 

Хоспис Кичево Варна

Хоспис “Марина” е специално проектиран, за да Ви предостави  разнообразие от възможности за настаняване, като отговори на персоналните Ви изисквания и предпочитания, в зависимост от състоянието на пациента.

На Ваше разположение са 80 светли, красиво декорирани с произведения на изкуството стаи – с единично или двойно настаняване. Имаме избор и на стаи, които разкриват очарователен изглед към залива на курортен комплекс „Албена“ и нос Калиакра и такива, които гледат към прекрасната ни цветна градина.

Част от удобствата на всяко помещение са собствена баня и тоалет, климатизация, телевизор и обзавеждане, което позволява да бъдат прибрани и подредени всички лични вещи. Имаме и стаи със собствен балкон. За по-изтънчени вкусове и по-специални изисквания предлагаме т.нар. „премиум настаняване“.

24/7 Сестрински грижи

През всяко денонощие, 365 дни в годината, обучени медицински сестри бдят над пациентите и зорко следят състоянието им.

Здравословно хранене

Държим пациентите ни да се хранят с качествена храна. Осигуряваме 4 хранения дневно. Храненето е по изготвено меню по диета спрямо нуждите на пациента.

Лекарско наблюдение

Ежедневно лекар прави визитация на пациентите, мониторира състоянието им, следи спазването на терапиите им и ги консултира. Лекарите ни предписват и персона рехабилитация спрямо нуждите.

Терапия с психолог

Психическото и емоционално здраве на пациентите са подсигурени от индивидуални и групови терапевтичните срещи с нашите психолози. Те са специалисти в работата с хора от третата възраст и осигуряването на максимален психологически комфорт за тях.

Социални дейности

Социалният живот, топлите, човешки взаимоотношения и развлеченията са задължителна част от ежедневието на пациентите ни. Всеки ден в хосписа преминава по предварително подготвена и много разнообразна програма.