Масажно студио Гуа Ша ( Visit Website )

Салони за масаж Троян Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша
Масажно студио Гуа Ша

Работно време: 11.00-19.00 с предварително записване.


Масажно студио Gua Sha предлага и разпространява източни традиционни масажи, Каруна и Усуи Рей-ки, и други подобни алтернативни методи.


Презентация

Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша

Масажно студио Гуа Ша

Масажно студио Гуа Ша

Масажно студио Gua Sha предлага и разпространява източни традиционни масажи, Каруна и Усуи Рей-ки, и други подобни алтернативни методи. Изкуството на масажите е древно и твърде обширно за да бъде представено в пълнота и за това развиваме главно китайските традиционни масажи и в частност Гуа Ша.

История

Гуа буквално означава стържа, остъргвам, а Ша - е терминът, който китайците използват, за да означат червенината, предизвикана от интензивното масажиране на кожата.

 

Гуа Ша произлиза от Китай от преди две хиляди години. До днес тази терапия е популярна в своята родина. Въпреки това западния свят знае не особено много за благотворното му влияние върху здравето. Това е холистична терапия. Безопасна е като предизвиква съвсем малко повърхностна болка при първия масаж. Не се използват лекарства, защото е чисто масажен метод. Основан на Китайската концепция за Ци енергията, Гуа Ша цели да изкара навън лошата Ци, която е стагнирана дълбоко в тъканите, чрез дълбока палпация на кожата. Остъргването на кожата се извършва по меридианите и точките по него.

 

Гуа Ша се нарича както самата манипулация, така и специалният инструмент, с който се извършва разтриването. Често прилаган инструмент в масажа Гуа Ша е биволският рог, както и нефритът, които имат гладка, удобна за целта повърхност.

 

Биволският рог, според китайската народна медицина, има свойството да охлажда, затова той успешно може да разсее излишните градуси от човешкото тяло. Гуа Ша масажът се използва за решаване на най-различни проблеми – мускулни спазми и болки, топлинни и слънчеви удари, замайване, измръзване.

 

Инструментът се движи над повърхността на засегнатия орган и след време може да се наблюдава зачервяване на кожата, в резултат на триенето. Това е добър признак. Още в същия момент пациентът получава облекчение; отоците и температурата спадат, изчезват повърхностните и вътрешни болки. Гуа Ша масажът е абсолютно безболезнен. Червенината по кожата е предизвикана само от топлината и отделяните токсини. Отстраняването на отровите спомага да предпазите тялото си от бъдещи заболявания.

 

Разбира се всички масажи са с релаксираща цел и се работи за постигане цялостен на емоционален и енергиен баланс.

 

Масажно студио Гуа Ша

Услуги

 • Традиционен Китайски Масаж
 • Гуа Ша масаж
 • Класически масаж
 • Масаж с вендуза
 • Тай бамбуков масаж
 • Масаж с горещи вулканички камъни
 • Шоколадов масаж
 • Антицелулитен масаж със загряващ крем
 • Масаж с мед
 • Каруна и Усуи Рейки балансираща терапия
 • Радиестезично измерване на моментното състояние и консултация.

 

Галерия

Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша
     
Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша
     
Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша
     
Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша Масажно студио Гуа Ша

 

Салони за масаж Троян

 

Масажно студио Гуа Ша

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Масажно студио Гуа Ша - Троян

Масажно студио Гуа Ша - Троян

0877 947 699 - Румен Иванов

Салони за масажи

Троян, ул.Христо Ботев 82

Масажно студио Гуа Ша

Масажно студио Гуа Ша