Студио за масажи Хармония

 • Студио за масажи Хармония

  Студио за масажи Хармония

  Място, където ще снемете част от напрежението и стреса. Ще откриете разнообразни масажи - холистични и профилактични, вакуумтерапия, апаратни процедури за тяло, водно-йонна детоксикация.

 • Студио за масажи Хармония

  Студио за масажи Хармония

  Място, където ще снемете част от напрежението и стреса. Ще откриете разнообразни масажи - холистични и профилактични, вакуумтерапия, апаратни процедури за тяло, водно-йонна детоксикация.

 • Студио за масажи Хармония

  Студио за масажи Хармония

  Място, където ще снемете част от напрежението и стреса. Ще откриете разнообразни масажи - холистични и профилактични, вакуумтерапия, апаратни процедури за тяло, водно-йонна детоксикация.

Студио за масажи Хармония

За нас

Място, където ще снемете част от напрежението и стреса. Ще откриете разнообразни масажи - холистични и профилактични, вакуумтерапия, апаратни процедури за тяло, водно-йонна детоксикация.

Индивидуално подбраната ароматерапия ще направи преживяването неповторимо. Заповядайте и се насладете на пълния релакс.

 

Студио за масажи Хармония

КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ на ТЯЛО

Масажът е онова средство, което ни помага да устоим на неумолимия наплив от служебни задължения и домашни грижи. За повечето от нас схванатите мускули и болката са просто част от ежедневието, нещо, с което така сме свик­нали, че често разбираме до каква степен са напрегнати мускулите ни и колко много енергия похабява това напре­жение едва когато ни направят масаж. Масажът може да се превърне в едно пътешествие, при което ще преоткрием себе си, отново ще почувстваме какво значи да си спокоен и да живееш в хармония със себе си, да изпитваш удоволствие от собственото си тяло, което диша, стои изправено и се движи свободно.


Масажът подобрява общото физическо състояние, вдъхва вяра, прави ни радостни, освобождава голяма част от енергията, погълната до този момент от напрежението, и чрез трансформация на вкоренените ни навици за действие и реак­ция води до радикална промяна в стойката и изражението на лицето. В емоционален аспект масажът е от първостепенно значение.

Трудно е да се определи ползата от масажа, когато става въпрос за човешката душа, защото това е нещо, което по принцип не подлежи на определение - изконната същност, "жизнената сила", цялото, което е нещо повече от сбор на отделни части. Но при холистичния масаж често е случва масажиращият и масажираният да постигнат едно състояние на повишена сетивност, на "сливане с настоящия момент", което близко до медитацията?


За някои хора масажът е лукс и те прибягват до него само в случай на крайна необходимост. Но като имаме предвид напрежението в нашето съвремие и особено масовото разпространение на възникналите вследствие на стрес болести, те­рапията чрез допир би трябвало да се превърне в част от нашето ежедневие и да се възприеме като един неоценим профилактичен метод.

АРОМАТЕРАПИЯ

Напоследък ароматерапията не само навлиза, а буквално превзема салоните за красота. При масажа с аромати се използват едно или повече етерични масла, които влияят на специфичните нужди и оплаквания на клиента.

Масажистът може да избере масла, които действат релаксиращо, енергизиращо, намаляват стреса, допринасят за общия баланс и т.н. Ароматерапевтичният масаж е най-подходящ за успокояване на стреса и при емоционален дискомфорт.

ДЪЛБОК ТЪКАНЕН МАСАЖ

Дълбокият масаж е насочен към по-дълбоките тъканни структури на мускулите. При него масажистът използва по-бавни удари или фрикции около мускулните възли.

Дълбокият масаж се прилага при хронично мускулно напрежение, постоянни разтягания, проблеми със стойката и при възстановяване от наранявания. Често хората се чувстват леко схванати два-три дни след процедурата, коeто след това отминава.

ШИАЦУ

Шиацу е японска масажна техника, която съществува повече от 2000 години и е производна на акупунктурата. Името й буквално означава „натиск с пръсти” и при нея се използва точно този метод , наред с натиск с длани , лакти , колене с последователни ритмични притискания на т.нар. акупунктурни меридиани, всеки от които съответства на определен орган от човешкото тяло.

Всяка точка се натиска за 2 до 8 секунди с цел да се подобри потокът на енергия и да се помогне на тялото да възвърне естествения си баланс.

Хората обикновено остават приятно изненадани, когато опитат Шиацу за първи път. Масажът е релаксиращ, като натискът все пак е силен и обикновено няма усещане за схващане след това.

Според Японското Министерство на Здравеопазването това е метод на лечение, който, посредством прецизен и качествен натиск с длани, пръсти, лакти или колене върху определени точки и зони на човешкото тяло, коригира нарушеното равновесие в процесите на организма, запазва и подобрява здравето, засилва имунната защита, помага в преодоляването на много заболявания (схващания, болки, стрес), психологични и нервни заболявания и други. Методът активира капацитета на човешкото тяло за самолечение и няма негативни странични ефекти.

ТАЙЛАНДСКИ МАСАЖ

Както Шиацу, Тайландският масаж насочва енергийните потоци в тялото чрез нежен натиск върху определени точки. Той включва също компресии и разтягания.

Тай масажът се различава от другите стилове с това, че клиентът не лежи неподвижно – масажистът ви движи и разтяга в поредица от различни пози. Усещането е като при йога, но без да вършите нищо.

Тази техника е по-енергизираща от останалите, като също така намалява стреса и подобрява гъвкавостта и свободата на движенията.

АЮРВЕДИЧЕН ЙОГА МАСАЖ

Той комбинира дълбоко въздействащи масажни похвати и базирани на йога упражнения, техники за да премахне корена на неразположенията в тялото. Сила, координация, гъвкавост и повишено чувство за благополучие са някои от ползите от този вид масаж.

Той е ефективно средство за справяне с болките в гърба и различни други блокажи в тялото.

Ползи от аюрведичния йога масаж:

 • Възстановява и балансира енергията
 • Балансира Вата, Пита и Капха
 • Подобрява подвижността и гъвкавостта
 • Подобрява дишането
 • Подобрява циркулацията
 • Подобрява стойката
 • Увеличава силата и издръжливостта
 • Облекчава стреса, безпокойството, напрежението, изтощението
 • Забава процесите на стареене
 • Контролира теглото
 • Подпомага дълбокия сън
 • Подобрява общото здраве и благополучие

ЮМЕЙХО

ЮМЕЙХО (или САЙОНДЖИ: на името на създателя му Масаиуки Сайонджи) е един от най-ефикасните природни лечебни методи, серия от технически прийоми, които връщат човека към Природата.Когато се появи хълбочно-ставно разместване (изкълчване), тялото губи равновесие и това не влияе добре върху грабначния стълб и даже върху костите на цялото тяло.

Хълбочното разместване също причинява болка и напрежение на мускулатурата и съединителната тъкан и накрая смущава кръвообръщението. Това е една от важните причини, които предизвикват заболявания и намаляват защитните сили на организма. Хълбочно-изправящата притискащо-разтриваща терапия, както и масажът с пръсти могат изцяло да отстранят смущенията в костите и мускулите.

МАСАЖ ЗА БРЕМЕННИ

Масажът за бременни набира все по-голяма популярност сред бъдещите майки. Специалистите, които са квалифицирани в този стил, знаят правилния начин за позициониране и поддържане на женското тяло по време на масажа. Те имат и нужните познания, които им позволяват да променят техниките според специфичните нужди на клиентката .

Масажът за бременни се прилага, за да се намалят стресът и отоците, да се успокоят болките и да се редуцират безпокойството и депресията. Той се съобразява с индивидуалното състояние на всяка жена .

ЗОНОТЕРАПИЯ

Рефлексотерапията се основава на принципа, че всички органи, жлези и системи в тялото са проектирани върху зони или рефлексни точки по ходилата и дланите на ръцете. Чрез масаж на тези точки рефлексотерапевтът намалява напрежението в целия организъм.


Енергията постоянно протича през каналите или зоните в тялото, които завършват в рефлексните точки по ходилата и ръцете. Когато енергията протича безпрепятствено, ние сме здрави, но когато енергийният поток е блокиран вследствие на напрежение или запушване на пътищата му, човек се разболява. Обработката на рефлексните точки премахва блокажа и възстановява хармонията във всички телесни системи.


Релаксацията е основният ефект от рефлексотерапията. Но спадането на напрежението подобрява кръвоснабдяването, осигурява безпрепятствено функциониране на нервната система и възстановява хомеостазата на всички телесни функции. Тъй като много от болестите на нашето съвремие произтичат от стреса, рефлексотерапията, приложена от квалифициран терапевт, има благотворен ефект при широка гама от неблагоприятни състояния.

Чрез масажиране на рефлексните точки е възможно да се лекуват различни области на тялото. В един рефлекторен оздравителен сеанс се масажират и двете стъпала или длани, този метод спомага за оздравяване на огранизма и подобряване на имунната система. Една от основните функции на тази терапия е профилактиката и поддържането на доброто здраве. Благодарение на ранното диагностициране на нарушения в здравословен аспект, направени при масажа на рефлексните зони, може да се предотвратят евентуални понататъшни здравословни усложнения.

Друго голямо приемущество на рефлексотерапията е приложението й като средство за релаксация. В днешно време твърде много хора страдат от стрес, напрежение, загуба на концентрация, увереност, неспособност да се отпускат, което може да доведе до здравословни проблеми.

МОКСАТЕРАПИЯ

Моксотерапията е източен метод за лечение, познат под названието „цзю” или „мокса”. Представлява прогаряне, обгаряне в определени точки и зони (акупресурни точки) на ниво кожа. Има различни видове мокси, но най- често използваните са пелиновите (оригинални китайски мокси) и студенопресовани по-широко използваните (бездимни от различни видове билки).

Тлеещият край на моксата има инфрачервено излъчване, което повишава температурата на кожата в нагрявания участък до около 45˚С, продължителността на прогряването е различна, според необходимостта и нуждите. Усещането е като да прониква топлина навътре в тялото или към орган свързан с тази точка, могат да се проявяват и други усещания - тръпнене, мравучкане, тежест, това е показателно, че енергията "Дъ Ци" се възобновява.


Такива по-особени реакции се появяват по-лесно при по-здрави и чувствителни индивиди или при хора, трениращи йога. При организъм, блокиран психически, физически и енергийно, реакции са по-слаби. Моксата има успокояващ ефек при болкови синдроми, спазми, повишен мускулен тонус, повишава топлината в тялото при настинки, грип, втечнява секретите в белите дробове, укрепва организма и увеличава съпротивителните му силии. Гони страха и умората. Ефектът понякога се появява веднага, още по време на процедурата или след време според реактивността на организма.

ВАКУУМЕН МАСАЖ

Медицински вендузи се използват за лечение още от незапомнени времена. Това естествено и просто средство наистина има чудодеен ефект.

Вендузите предизвикват временно зачервяване върху кожата и малки кръвоизливи, които оказват благоприятно рефлекторно въздействие върху вътрешните органи. В резултат на това се засилва кръвообращението, подобрява се процесът на хранене и съпротивляемостта на тъканите, а възпалителните огнища бързо се разсейват.

Изследвания на специалистите показали, че под влияние на вендузите кръвното налягане се понижава, пулсът се забавя, броят на левкоцитите (белите кръвни телца) в кръвта намалява, което свидетелства за локализиране на възпалителния процес. Освен всичко друго се повишава и съсирваемостта на кръвта.

Лекарите препоръчват тази процедура да се прилага при бронхити, при възпаление на белите дробове и при плеврити. Тя може да се прилага и при остри и хронични миозити, при невралгии и неврити.

Вакуумът предизвиква прилив на кръв и лимфа от дълбоко разположените тъкани към кожата. Те от своя страна оказват рефлекторно въздействие на кръвоносните съдове на вътрешните органи - подобряват периферната циркулация на кръв, на лимфа и лимфни течности. Усилват обмяната на веществата и така нареченото "кожно дишане". Кожата става еластична, а съпротивителните ни сили се повишават. Като цяло там, където процедурата въздейства, се образуват биологично активни вещества, които стимулират обменните процеси и ни възстановяват по-бързо.

КАВИТАЦИЯ

предлага доказания медицински метод за редуциране на телесните обиколки чрез кавитация! Съвременните изследвания показват, че кавитацията е най-надеждният и в същото време най-безвредният начин за разрушаване на мастните депа.

Процедурата е напълно безболезнена, като не оставя синини върху кожата и не нанася повреди на третираните тъкани. Унищожените мастни клетки не се възстановяват, което дава гаранция за поддържане на постигнатите резултати в продължение на години.

ВОДНО-ЙОННА ДЕТОКСИКАЦИЯ

При съвременния начин на живот е неизбежно попадането на отровни вещества в нашия организъм чрез хранителните продукти, водата, замърсения въздух и т.н. Всеки от нас носи в тялото си токсини от 3 до 20 кг., в зависимост от начина на живот.

Токсините се акумулират в кръвоносната и лимфната системи, във вътрешните органи и в кожата. Натрупаните в организма шлаки, токсини и много други отровни вещества са причина за редица хронични заболявания.

На базата на научно откритие, удостоено с Нобелова награда за химия през 2003 г- е разработен оригинален метод за апаратна йонизация на водата, възстановяване на нарушения електролитен баланс на клетките в организма и извличане на натрупаните в тях токсини (отровни и вредни вещества).

Карта