Молайс ЕООД - търговия с дървен материал Смолян   ( Visit Website )

Молайс ЕООД - търговия с дървен материал Смолян

развива своята дейност в областта на дърводобива. Извършва производство и търговия с дървен материал. Предлага дърва за огрев.

Презентация

Молайс ЕООД - търговия с дървен материал Смолян

Молайс ЕООД развива своята дейност в областта на дърводобива. Извършва производство и търговия с дървен материал. Предлага дърва за огрев.

 

Дърводобив

 • В областта на дърводобива и търговията с дървен материал и дърва за огрев Молайс ЕООД предлага високо качество на достъпни цени!
 • Молайс ЕООД изпълнява: сеч, разкройване, извоз до временен склад, кубиране и рампиране на маркирана дървесина на корен от ДГФ в отделите: 353-а, 353-д, 353-е, 353-ж, 353-с, 353-т, 354-б, на Държавно горско стопанство - Златоград.

Дървен материал

 • Дъски - Дъски се произвеждат чрез разбичване на дървени трупи. Имат правоъгълно напречно сечение. Дължините са най- често 3 и 4 м., максимум 5 м. Намират приложение за изработване на всякакви видове мебели, дървени плотове, материали за покрив и др. Също така те могат да бъдат използвани за кофражи, за подкеремидна обшивка на покривни конструкции и други материали за покрив.
 • Талпи - Талпите са дъски по дебели от 3 см. – Подходящи са заразлично видове мебели, плотове, маси, пейки и други.
 • Греди от дърво - Гредите се използват за в строителството, за изграждане на покривни конструкции, навеси, барбекюта и др. Могат да имат правоъгълно или квадратно напречно сечение, различни дължини.
 • Летви - Дървените летви се използват предимно в строителството и мебелната промишленост.
 • Сачак - Приложението на сачак или ламперия е при изграждането на стрехите, както и за обшиване на стени и тераси, външно обшиване на сгради и други. Предлагаме сачак или ламперия с различни шарки и профили.
 • Дюшеме - Дюшeмето е дървен под от дълги дъски, използва се дървесита с голяма твърдост и висока износоустойчивост, най-често дъб или чам. Дължината на дъската е обикновено до 2200 мм, широчина 120 -200 мм и дебелина 20 мм. По протежение на дъските има зъб и вдлъб (перо и нут), чрез които се съединяват съседните дъски.

 

Дърва за огрев

 • Дърва за огрев: Дъб - Предпочита се в повечето случаи, защото дава хубав пламък, но и поради голямата плътност има голяма продължителност на горене. Топлинна енергия 4.700 kcal/kgr.
 • Дърва за огрев: Бук - Твърдо дърво с голяма плътност, абсолютно подходящо за горене, с висока ефективност и голяма продължителност на горене. Топлинна енергия 4.700 kcal/kgr.
 • Дърва за огрев: Бор - Както и другите иглолистни видове (ела и обикновен смърч) е мек, лесно се запалва и бързо дава голям пламък. Но понеже гори бързо поради малката плътност, се препоръчва да започваме огъня с него и да го поддържаме с друг вид дърво. Топлинна енергия 4.800 kcal/kgr.
 • Дърва за огрев: Ела - Много добро дърво за горене. Запалва се много лесно и бързо дава буен пламък. Не използваме обикновения смърч, защото може да имаме разцепване по време на горене, което създава проблеми с парчета, летящи във всички посоки. Топлинна енергия 4.440 – 4.650 kcal/kgr.
 • Дърва за огрев: Пърнар - Принадлежи към твърдите дървета, може би най-добрият вид Дърва за огрев:, защото има висока и трайна ефективност, обилна жар и значителна продължителност на горене. Поради търсенето му е труден за намиране.
 • Дърва за огрев: Габър - Това е дърво с височина 25 метра и 20 метър диаметър на короната. От една страна е тежко, компактно, твърдо и неразцепващо се, но гори много добре. Топлинна енергия приблизително 4.600 kcal/kgr.
 • И други видове дърва за огрев - широколистни и иглолистни.

 

Карта

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Молайс ЕООД - търговия с дървен материал Смолян
Молайс ЕООД - търговия с дървен материал Смолян
0895 525 605
Дърводобив
с. Митовска, обл. Смолян

 

Молайс ЕООД