Паркети и Тaпети ( Visit Website )

Паркети и Тaпети

Фирмата ни е специализирана в продажбата и монтажа на ламиниран и естествен паркет, предлагаме голямо разнообразие от различни декори ламиниран паркет, класическия дъбов и буков паркет, а също и придобиващите все по голяма приложение - трислойни и екзотични естественни паркети...

Презентация

Паркети и Тaпети

Фирмата ни е специализирана в продажбата и монтажа на ламиниран и естествен паркет ,предлагаме голямо разнообразие от различни декори ламиниран паркет  класическия дъбов и буков паркет , а също и придобиващите все по голяма приложение - трислойни и екзотични естественни паркети.

 

Избирането на желание от вас паркет не е последното нещо, което трябва да направите,необходимо е да подберете подходящи первази като цвят съобразен с избрания паркет и лайсни за прехода с настилките в другите стаи.Така получавате   завършеност и  подчертавате красотата на избрания от вас паркет.!

 

Поради голямото предлагане не е трудно да намерите и закупите ламиниран или какъвто и да е друг паркет, но при нас използвайки опита ни ще получите необходимата информация за най правилния избор за типа настилка -ламиниран или естествен паркет.

 

Ето и някои важни особенности ,когато избирате ламиниран или естествен паркет:

 

Ламиниран паркет

 • Ламинирания паркет има голямо разнообразие от декори

 • Ламината е лесен за поддръжка (достатъчно е почистване с добре изцеден влажен парцал)

 •  не изисква сложните операции както естествения паркет- циклен,лакиране и фугиране.

 • за няколко часа вие получавате монтиран ламинат, первази и лайсни

 • най важното – цената на ламинирания паркет го прави толкова предпочитана настилка.

Масивния паркет

 • продукт от естественна дървесина, дървото излъчва топлина и създава уют

 • дървото има добри топлоизолационни качества

 • естествения паркет позволява да бъде подновяван чрез циклене и лакиране,което обуславя и неговата дълготрайност

 • недостатък на класическия естествен паркет  е чувствителноста му към влажност и деформация на паркетините, което до голяма степен се избягва с трислойните паркети

За да направите правилен изборна паркет е необходимо  да съобразите и други фактори като: натовареност на помещението(спалня,хол,коридор,кухня),качество на замазката, до колко са прави стените определя  какъв тип перваз да използвате,а типа лайсни зависи от това  какви нива има към съседните помещения  и др.

 

Използвайки богатия си опит , отчитайки вашите предпочитания и възможности ще ви помогнем в избор на паркет.Като най точна информация от нашите специалисти бихте получили при оглед на място.  Така ще избегнем неточности и ще спестим време!

 

Дългогодишния ни опит е показал , че смяната на подовата настилка много често есвързана и с освежаване на стените,а поговорката ,че апетита идва с яденето важи с пълна сила! Е, съгласете се ,че няма по лесен,  по бърз и по ефективен начин да преобразите една  стаята  ,а защо не и цялото жилище подменяйки не само паркета но и  тапетите.

 

Поради наличието на нови материали и нов дизайн можем спокойно да кажем ,че тапетите се завръщат и заемат важно място в съвремения интериорен дизаин.

 

Предлагаме тапети на известни марки ,а наличието на разнообразие ще ви помогне да направите най правилния избор в цветово отношение с избраната вече  от вас подова настилка.

 

Ако все пак сте решили да стигнете до край като освежите вратите или мебелите си  , ще ви предложим различни декори мебелно фолио ,които да бъдат в унисон с избрания от вас  паркет.

 

Облепването на врати с фолио е трудоемка работа изискващи сръчност и търпение,но ние бихме могли да ви помогнем.

 

Ламиниран паркет

Помещение за домашни нужди , съответно  силна, средна,висока натовареност31,32,33- натовареност на помещение за общественни нужди,  съответно  силна, средна,висока натовареност, АC –клас на износоустойчивост  AC 3, AC4,AC 4

 

Обикновенно може да  срещнете АC 3/ 23 или АC3/31  ,което озанчава клас на износоустойчивост AC3  за силно натоварено домашно помещание или за слабонатоварено общественно помещение. Тези паркети са с дебелина 7mm. По високия клас –AC4 и AC5 /32,33  са с дебелина 8 и повче милиметра и могат да се използват в средно и високо натоварени общественни помещения.

 

     

 

Масивен паркет

1.  Естествен паркет

Естествения паркет е продук изработен от масивна дървесина ,като най разпространен е дъбов и буков паркет . Дъба се отличава с по голяма якост , твърдост, устойчивост на атмосферно влияние и красива текстура,което обуславя и неговото по голямо приложение  . Масивния паркет може да бъде изработен още и от други видове дървесина –орех, ясен,акация,череша.

Предимства на естествения паркет са :

 • Естествен продук с отлични топлоизолационни качества

 • Лесен за ежедневна поддръжка

 • Възможност за многократно рециклиране,  4-5 пъти.

 • Естественната дървесина излъчва топлина и създава  уют.

Недостатък е сравнително високата цена обусловена от използването на естественна дървесина за производството , а също и необходимоста от повечето като брой и време технологични операции за монтажа .Естествения паркет е чувствутелен към промяната на влажноста.

 

 2. Циклене

Това е процес при който се премахва повърхностния захабен и замърсен слой с лак ,боя или др.,а също така се отнемат възможно появилите се неравности между отделните паркетини. Извършва се с едра шкурка . Следващия етап е циклене с финна шкурка,за по високо качество на краиния резултат е препоръчително това циклене да се извърши с дискова машина, с която се  избягват недостатъците на валовата машина ( леки вълнички).

 

3. Фугиране

Извършва се със специална смола и дървени трици.Разходната норма е 200-300гр./кв.м в зависимост от големината на фугата.При стар паркет и незалепен за пода разходната норма е по голяма ,като трябва да се знае,че здравината и качеството  на фугата в този случай е по малка,възможно е напукване и отронване с времето.

 

4.Лакиране  -разходната норма е 200 – 300 гр/кв.м . За по добър краен резултат препоръчване три ръце с двукомпонентен лак,това ще придаде  устойчивост , дълготрайност и  по добра визия на подовата настилка.

 

 5.Редене и пренареждане на паркет

Има два начина за редене на паркет,единия при добра замазка(неравности до 2 мм/лин.м.) реденето може да се извърши върху самия под ,възможно е  използване на подложка 2мм (същата като при ламинирания паркет).Високо качество на извършената работа се постига ,когато паркета бъде залепен за пода ,за целта се препоръчва използване на двукомпонентни лепила .Разходна норма 2-3 kg/кв. м. Така ще се получи здрава и устойчива подова настилка, като се предотвратява скърцане и разметване на паркетините.

 

В случаите,когато паркета не се лепи за пода,желателно е да бъде извършено  право редене или редедене тип дюшаме,което  има значителни предимства свързани с по нататъшната експлоатация като циклене, лакиране (извършва се по посока нишките на фладера) и притягане.

 

Паркета може да бъде нареден и върху предварително положени ОSB  плоскости , с които се получава здрава основа и допълнителна топлоизолация ,друго предимство е по бързо полагане(избягват се мокри процеси) в сравнение с традиционните замазки,недостатък е задигане на нивото на съответното помещение спрямо съседните.

 

6. Преди полагане на паркета, пода трябва да се почисти добре от  песачинки, изронена замазка, полепнал гипс от шпакловка, прах и др.,след почистване се нанасяс мече  грунд и се изчаква изсъхването му.

 

7. Важно условие е влажноста на замазката да бъде под 4%. Неспазването на това условие води до издуване на паркета.

 

Лайсни, первази, подложкa

1. Первази

Pvc перваз -  2500/55мм монтират се с помоща на метални клипси, към тях има ъгли, снадки и тапи .Поради еластичноста си са подходящи за монтаж за по криви стени (каквито са в повечето случаи).

 

PVC перваз  с кабел канал 2500/55мм- закрепват се към стената с дюбели и винтове, което прави монтажа им изключително устойчив.Подходящи за случаите в когато има кабели. Имат по естетиен външен вид .Има към тях ъгли,снадки и тапи.

 

MDF и дървен перваз – имат голямо разнообразие от декори ,често няма ъгли ,тапи и снадки .Препоръчително е да бъдат монтирани на прави стени от гипскартон , прави игли и добър под в противен случай се получава разминаване .

 

2. Лайсни

Лайсните се използват за да се предаде завършен вид на подовата настилка пред входна или балконска врата.

 

Преходни лайсни- дължина – 90/270 см ширина -  30/42 мм
Лайсни с такава ширина се използват, когато разликата  в нивата е не повече от 20 мм. При по голяма денивелеция се използват по широки лайсни и профил ,който,обира разликата в нивата.

Г-образни лайсни  – дължина – 90/270 см

ширина -30 мм
височина- 10/20мм

 

Използват се пред балконски врати или когато се монтира ламиниран паркет върху стъпало.

Монтажа на лайсните е скрит и е с помоща на специални дюбели и силикон.

 

3. Подложка

Подложката е предназначение да обира неравностите на пода 2-3 мм/м., има топлоизолационни и шумопоглъщащи качества.

 

Полиетиленовата подложка е 2мм,3мм и 5мм.Най често се използва и е с по ниска цена в сравнение с фибрановата подложка. Във помещения в ,които е възможно проникване на влага, като сутерен, препоръчително да се използва полиетиленова подложка покрита едностранно с фолио.

 

Фибрановата подложка е с дебилина 3,5,10 мм. Отличава се с по голямата си плътност,топло и шумоизолация,това определя  и по високата и цена .

 

Подходяща е за под с повече неравност и ,когато е необходимо да се изравнят нивата.Преди пологането на подложката пода трябва да бъде добре почистен от прах и камъчета или паднала мазилка.

 

Тапети и фолио

Тапети

Поради използване на нови материали и нов дизайн тапетите  се завръщат и стават част от съвремения интерирен дизайн. Няма по лесен и по бърз начин да преобразите всяка стая.Умелото съчетаване на цветовете на тапетите и пода ще създаде нужния уют.

 

Има различни тънкости при съчетаване на цветове и фигури в зависимост от големината на стаята и нейното изложение. Така например дребните орнаменти уголемяват стаята,едрите е стесняват и са подходящи за по големи помещения.Вертикалните раета придават височина,а хоризонталните, обратно.Нужно е да се отчете и разположението на стаята , за по слънчевите са подходящи зелени , светлосини , сиви ,сини или лилави тонове.За стаи с по малко слънце използвайте повече топли тонове като жълто,жълто зелено оранжево и т н.Колкото е по тъмна стаята толкова по светли тонове.

 

Ето и някои съвети преди да започнете да лепите тапети .

 • За да бъде добре залепен тапета е необходимо да подготвите стените

 • Ако има стара посна боя трябва да се изтърже

 • Ронеща се стара хоросанова мазилка е лоша основа и е необходимо да се шпаклова стената.

 • Ако има стари тапети трябва да бъдат свалени намокряйки ги ,а след това измивайки стенара от старото лепило и парченца от стария тапет.

 • Стената трябва да е гладка и еднородна,това може да се постигне,чрез подходяща шкурка и после грундиране с лепило за тапети в необходимото съотношение ,спазвайки упътването за това.

Залепването на тапета трябва да бъде съобразено с упътването на производителя,различните тапети имат и различни изисквания ,някои се мажат и трябва да престоят определено време,други не се мажат ,а се маже самата стена.Гъстотата на лепилото зависи от това какъв е тапета ,колкото по тежък е тапета – толкова по гъсто е лепилото и обратно.

 

Лентите тапет за залепване се режaт под прав ъгал и с 3-5 см повече от височината на стаята.Ако тапета е с шарки е необходимо да предвидите пасването на отделните орнаменти.Преди залепване на първта лента –тапет е необходимо да отвесирате вертикална линия по която ще я залепите.

 

Равномерно нанесете  лепило по вече нарязаните ленти ,пригъват се двата края на лентатата  към средата без да се покриват,това улеснява при залепване на тапета върху стената.
Изкарването на въздуха става от средта към края с помоща на чиста кърпа.Кантовте ще се залепят добре ако бъдат притиснати с ролка за кантове.Съхненето на тапета става добре при температура 18 -20 C.

 

Не забравяйте да свалите контакти и ключове,това ще улесни работата ви,а след изсъхване и залепване на тапета с остър макетен нож се изрязват излишаците .Ширината на една тапетна ролка е 53 см ,а дължината е 10,05 м.Така знаейки обиколката на стаята си след като извадите площа на прозорците и вратита, сами може да изчислите колко ролки са ви необходими

 

Мебелно фолио

Фолиото е с ралична ширина – 45см ; 67,5см  и 90см.Има богато разнообразие от цветови декори и е подходящо за освежаване на стари ,но не прекалено захабени врати и мебели!Декориране на различни предмети от бита и офиса ,като  кутии,папки,настолни принадлежности и всякакви канцеларски пособия. Така може да предаде индивидуален стил на любимите си предмети !Необходими инструменти : молив,рулетка,ножица и остър макетен нож

 

Преди залепване повърхноста трябва да се почисти от прах и мръсотия. Грапавините трябва да се изчистят и повърхоста да бъд е максимално гладка.Най подходяща температура за работа е 15 -25 C. Използвайки квадратчетата на гърба може лесно да разкроите и режете по права линия. При залепване на големи плоскосто май напред разлепете около 10 см от фолиото и я залепете внимателно Залепването става от средата към края и мехурите с въздух се отстраняват с мека кърпа

 

Цени

Цени за труд за  естествен паркет

 • Редене на паркет - 5,00 лв. – 8,00 лв.

 • Редене c лепене на паркет - 8,00 лв. – 10,00 лв.

 • Пренареждане на паркет - 7,00 лв. – 12,00 лв.

 • Грундиране преди лепене с 1-компонентен грунд - 2,00 лв.

 • Редене на лакиран паркет - 7,00 лв.- 10,00 лв.

 • Циклене на паркет - 4,00 лв.

 • Сваляне и циклене на паркет с блажна боя - 6,00 – 8,00 лв.

 • Циклене на перваз с лакиране- 2,00 лв.

 • Лакиране на паркет ,само работа , един слой - 1,00 лв./кв.м

 • Лакиране на паркет ,труд и лак- 2,50 лв./кв.м

 • Фугиране на паркет,труд - 1,50 лв.

 • Шлайфане на паркет с дискова машина - 3,00 лв.

Ламиниран паркет

 •  Монтаж на ламиниран паркет,който не е закупен от нас- 2,50 -3,00 лв/кв.м

 • Монтаж на ламинат в кородори,помещения по малки от 11 кв.м, и такива с неправилна форма- 3,50 – 4,00 лв/кв.м. 

 • Обличане на стъпала- 20 лв/стъпало

Монтаж на первази

 •  PVC с клипси - 1,20 лв/м

 •  PVC с канал кабел - 1,50 лв/м

 •  MDFи дървен без ъгли със зарязване - 2,50 лв/м

Монтаж на лайсни

Дължина:

 • 90см – 4,00 лв./бр. За 2 и повече бр. – 3,00 лв.

 • 270см – 5,00 лв.

 

 Рязане на врати – 5,00 лв

Облепване на врати с мебелно фолио -30 лв. (врата и каса)

Оглед на обект и консултация – 10.00лв. При закупуване на паркет от нас не се плаща!

 

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Паркети и Тaпети - гр.София

Паркети и Тaпети - гр.София

0887 062 636 / 0878 287 636

Паркет

гр.София,ул.Иван Боримечката 3А

Продукти

 

Трислоен паркет

Трислойния паркет се изработва от естественна дървесина ,най горния слой е с дебилина 3-8 мм и е изработен от висококачественна дървесина, обработена с няколко слоя лак, така обработена дървесината придобива голямо якост, износоустойчивост и защита от uv лъчи. Следващите два слоя са иглолистна дървесина, поставени напречно един спрямо друг. Трислойните паркети се отличават с висока устойчивост на горния финишен слой и тъй като този слой е в окончателен вид може да добиете представа за това как би изглеждал паркета, когато бъде монтиран. Бърз монтаж (сглобката  е подобна на тази като ламинираните паркети) . Недостатък е малкото възможности за рециклиране, 2-3 пъти.

 

Бамбуков паркет.

Бамбука е широко разпространено растение в Далечния изток,ето защо то е навлязло и в културата на тези страни като символ на дълаг живот   и приятелство. В днешно време поради своите качества  то се използва и за изработване и  на подова настилки ,която се отличава със специфичната си шарка . Фабрично отделните паркетини са лакирани със устойчиво покритие,което ви спестява операциите по циклене,фугиране и лакиране .