Паркстрой ООД

 • Паркстрой ООД

  Паркстрой ООД

  Фирма Паркстрой ООД Монтана е създадена през 1956 г. като отдел на общинската фирма Комунални дейности ЕООД...

Паркстрой ООД

Паркстрой ООД

Фирма Паркстрой ООД Монтана е създадена през 1956 г. като отдел на общинската фирма Комунални дейности ЕООД. До отделянето и като самостоятелен икономически субект през 2000г. основната ѝ цел е поддържането на зелената система на гр. Монтана. През 2001 г. фирмата е приватизирана. Дружеството развива разнообразна дейност в областта на озеленяването, ландшафтната архитектура, производството и търговията с посадъчни материали. От 2006 г. фирмата е официален представител за гр. Монтана на Husqvarna и Gardena.

През 2012 г. фирмата е сертифицирана по ISO9001:2008.

Нашата мисия е да създаваме и поддържаме красиви градини в цяла Северозападна България.

Паркстрой ООД

Градинска техника и инструменти

По отношение на градинската техника, ние се доверяваме на марки с изпитано качество. Наши партньори са Husquarna, Gardena, Meyer и др. Предлагаме електрически и морторни косачки, резачки, моторни помпи, храсторези, тримери, лозарски ножици, ножици за жив плет, лопати, гребла и всички необходими инструменти за поддъжане на градината.

Градински център

Градинският ни център е разположен в централната част на град Монтана на площ от 5 дка. Тук можете да получите професионални съвети за вашата градина и да закупите необходимите ви декоративни растения – иглолистни и широколистни дървета и храсти, сезонни и многогодишни цветя, както и почвени и тревни смески, венци от живи цветя и инструменти за градината. Фирмата разполага с 520 кв. м. оранжерийна площ.

Изграждане на зелени площи

Фирмата ни предлага професионално изпълнение на различни проекти в областта на зеленото строителство и изграждане на паркови пространства и градини.

 • Доставка, насипване и подравняване на хумусна почва
 • Почистване и прекопаване на терена
 • Доставка на растителност, тор и други материали за градината
 • Засаждане на декоративни дървета, храсти и цветя
 • Изграждане на тревни площи
 • Създаване на алпинеуми и скални кътове
 • Цветни аранжировки в съндъчета за балкони и прозорци
 • Улични залесявания
 • Интериорно озеленявене и аранжиране на офиси и хотели.

Интериорни растения и отрязан цвят

Фирмата разполага с отопляема оранжерия, откъдето целогодишно можете да си закупите цъфтящи и листнодекоративни интериорни растения, както и почвени смески и течни торове за подхранване. Естествено ще получите професионален съвет за отглеждането им и аклиматизирането им за живот при стайни условия.

Маркировка

Фирмата извършва хоризонтална маркировка (пешеходни пътеки, стрелки, стоп линии) на паркинги, бензиностанции, училища, супермаркети, улици и вътрешнозаводски халета. Работим с бои на Оргахим Русе и Сварко, притежавщи сертификати за качество.

Поддържане на зелени площи

Поддържането на зелени площи е основна дейност на нашата фирма, в която имаме дългогодишен опит. Една градина не се създава изведнъж, нужно е много време, внимание към детайлите и грижи, за да се превърне в мечтаното зелено кътче за отдих. Поддържането на декоративните зелени площи е от съществено значение за техния естетичен външен вид. Градинските растения се нуждаят от постоянни грижи и оформяне, което често е трудоемка дейност. Ето защо ние предлагаме на нашите клиенти професионално поддържане – косене и наторяване на тревните площи, подрязване на живи плетове, прекопаване на храсти, плевене, засаждане на сезонни цветя, отстраняване на сухи цветове и клонки и всички други дейности, необходими, за да се поддържа вашата градина в оптимален вид, така че да можете да ѝ се наслаждавате без усилия.

Проектиране и дизайн

Фирма Паркстрой ООД Монтана разполага с високо квалифицирани ландшафтни архитекти с проектантска правоспособност към Камарата на архитектите в България. Нашите специалисти изготвят проекти по част Паркоустройство, които отговарят на нормативните изисквания за одобрение пред компетентните органи.

С проектите, които правим за нашите клиенти, ние се стремим да създаваме красиви паркови пространства и градини. Те са изцяло съобразени с предпочитанията на клиентите по отношение на дизайна – от класически до съвременен и минималистичен. Проектите ни дават креативни идеи за оформяне на двора и градината и за това как да ги превърнете в предпочитано място за отдих.

Производство на декоративни растения

Една от основните дейности на фирмата е производството на декоративни растения – иглолистни и широколистни дървета и храсти и разсади от сезонни цветя.

 

Озеленяване Монтана

Карта