Плувен Клуб Бриз

  • Плувен Клуб Бриз

    Плувен Клуб Бриз

 

Плувни клубове Бургас

Плувен клуб Бриз Бургас е създаден на 18.02.1996 година. За председател на клуба е избран Георги Йорданов, а за изпълнителен директор Стоян Стойчев. До ден днешен старши треньор на клуба е Соня Стойчева – вицеевропейска шампионка по подводно ориентиране, майстор на спорта по плуване и майстор на спорта по плуване с плавници и апарат в басейн. Неин помощник през всичките години е Петър Драгунов.

От няколко години, треньорският състав се е увеличил.

Картотекираните състезатели на Плувен Клуб Бриз са 183, които участват през зимата и лятото на състезания. До сега треньорката Стойчева е създала повече от 60 републикански шампиона, които са печелили балкански титли и имат регистрирани участия в Европейски и Световни първенства. В последните 10 години, клубът е в челната шестица на страната в отборно класиране сред 53 лицензирани клуба в цяла България. През последните три години 6 състезатели се състезават и за националния ни отбор.

Едни от имената, които са най-изявени и ще се помнят са: Христо Граховски, Пламен Йорданов, Емил Павлов, Андрей Граховски, Пламен Каравелов, Милена Журова, Силвена Дживанова, Добромира Иванова, Пролетина Каракашева, Теодоси Чернев, като последният споменат е участник на юношеската олимпиада в Трабзон (Турция) с класиране 16то място в съревнование с година по-големи от него конкуренти. За настоящия момент, Теодоси Чернев и Данаил Славчев са най-бързо развиващите се таланти на българското плуване.

 

Спортен клуб Левент

Уроци по плуване Младост | предлагаме уроци по плуване за начинаещи и напреднали. За деца и възрастни. Занимаваме се и с развитието на високо спортно майсторство и подготовка на професионални състезатели.

ПК Дамини - ЛВ

София, жк.Обеля 2 ,140 СОУ

ПК Дамини - ЛВ

Плувен клуб Дамини-ЛВ - гр.София извършва обучение по плуване за всички възрасти от 3годишни. Ежегодно кандидатства с Проекти по безплатни