Сатурн ( Visit Website )

ПРОМОЦИЯ

полирани плочи китайски гранит 60/30/1 G687 - 23.50 лв м2 /цена с ДДС/...

Презентация

Сатурн

Фирма Сатурн е създадена през 1994 г. в Благоевград.

 

Основната дейност на фирмата е преработка и маркетинг на продукти от варовик, гранит, мрамор, травертин, оникс и др.

 

Продуктовия каталог на компанията включва продукти като: стъпала, плочки за екстериора и интериора, подпрозоречни первази, шапки на тераси, плотове за кухни и бани, постаменти, облицовки и много др. Обработките на повърхността на камъка са разнообразни в съответствие с изискванията на клиента - полиране, пълнене, горене, антика и др.

 

Фирмата ни внася слабове и блокове от различни страни в Европа- травертин и мрамор от Италия, Гърция, Турция, Македония, гранит и оникс от Китай и Индия и красив бразилски гранит.

 

Към материалите, с които работим се включва разбира се и популярния български варовик Враца.

 

Ние изнасяме много готова продукция в чужбина и един от последните ни завършени проекти е офис сграда в столицата на Азербайджан Баку.

 

Освен централния офис в Благоевград, имаме представителство в София, склад за улесняване на търговските връзки със съществуващи и нови клиенти.

 

Що се отнася до нашите клиенти, те могат да разчитат на:

 • Качествен материал отговарящ на европейските критерий
 • Голямо количество на склад
 • Голямо разнообразие от видове и цветове
 • Изготвяне на индивидуална оферта по спецификация
 • Конкретни срокове за изпълнение
 • Коректни бизнес взаимоотношения
 • И не на последно място качествен монтаж

 

Нашите постоянни преоритетни са:

 • Изграждане на търговска мрежа, за да задоволи нуждите на всички наши клиенти, стремейки се да бъдем единствен посредник между производителя и клиента.
 • Увеличаване на присъствие на пазара чрез постоянни иновации..
 • Разширяване на номенклатурата на продуктите
 • Адекватна ценова политика
 • Поддържане на складова наличност с високо качество, отговаряща на нуждите на пазара

 

Поддържане на все по-модерна техника позволяваща качество без компромис.

 

Камъкът - лукс и изящество

През две хилядолетната история естественият камък е доказал качествата си на благороден и изискан материал. От Мрамор са построени много от забележителните църкви и базилики в цяла Европа, изработвани си пищни настилки, облицовки, колони, декоративни елементи и скулптури, на чието изящество се възхищаваме и до днес. Основните предимства на мрамора и гранита като естествени цветове, преливаща светлина и многообразни оттенъци позволяват на архитектите да създават уникални декоративни ефекти и композиции.

 

Живата повърхност на цветния природен камък, устойчивостта му към влажност, топлина и големи натоварвания позволяват използването му в интериора и екстериора на жилищни и обществени сгради. Всичко това се доказва в архитектурните паметници и произведения на изкуството, запазили своя блясък и красота въпреки годините. Употребата е безгранична - подове, настилки, облицовки, кухни, плотове в бани, колони, фонтани, скулптури.

 

Спокойно може да наречем мрамора дълговечни строителни материали. Дори и подложени на разрушителните действия на времето, под тежестта на вековете, мрамора си остава елегантен, стилен и луксозен материал, който придобива особен античен чар.

 

Мраморът е метаморфна скала, изградена от калцит или доломит (последните се наричат доломитни мрамори). Оцветяването варира от чисто бяло до всякакви нюанси на цветовете. Мраморните скали се образуват при метаморфизъм на варовици и доломити. Големи европейски находища: Италия, Гърция, Франция и Норвегия.Приложение: в бита - за облицовка, мозайки, скулптури, в огнеупорната, стъкларската и металургичата промишленост

 

Физико - механични характеристики: Твърдост по Mohs – 3-4, Плътност – 3.0 гр./куб.см

 • Водопопиваемост при атмосферно налягане
 • по тегло – 0,08 %, по обем – 0,21 %, порестост – 1,27 %,

 

Якост на огъване – 150 – 170 кг./кв.см, Якост на натиск – 1000.0 кг./кв.см

 

Химичен състав по компонентно съдържание:

 • SiO2 – 2,24% - Al2O3 – 0,48% - Fe2O3 – 0,99% - CaO – 49,8% - MgO – 3,6% - Ka2O – 0,42%

 

Гранитъте една от най-разпространените магмени скали в природата. Той съставлява 95% от обема на всички интрузивни скали. Съдържа кварц, ортоклаз, биотит и други минерали. Гранитът е от най-плътните и твърди скали, освен това има ниско водопоглъщане и висока устойчивост на студ. Ето защо е подходящ за вътрешно и външно обзавеждане, за направа и облицовки на стени, подове, стълби, колони и други

 

Кратка харектер за състава, произхода и приложението:

 

Изключително ценните му качества като ниско водопоглъщане и висока устойчивост на студ го правят напълно подходящ, както за вътрешно, така и за външно обзавеждане. Гранитът безспорно е природният камък с най-висока якостна характеристика. Безспорно това е и камъкът с най-широка и разнообразна приложимост в строителството.

 

Физико - механични характеристики:- Плътност – 2590 – 2670 кг./куб.м, Обемно тегло – 2,59 гр./куб.см, Водопопиваемост – 0,26 %, Якост на натиск - в сухо състояние – 1300 кг./кв.см, - водонаситен – 1200 кг./кв.см

 • Коефициент на мразоустойчивост – 0,93, Износване по Девал – 2,5 гр./кв.см

 

Травертинът е образуван от минерали на калциев карбонат (предимно арагонит и по-малка част калцит).

 

Отнася се към групата на мраморите, той е порест и се отличава с малка плътност.

В следствие на кристалната зърнеста структура се полира добре. След полирането декоративните свойства изпъкват допълнително.

 

Използва се като материал за външни и вътрешни облицовки, както и за подови настилки.

 

Травертин е горна порода поликристал, образуван от минерали на калциев карбонат (предимно арагонит и по-малка част калцит), след химическото свързване на калция в почвата с топли или студени води от недрата на Земята, наситени на въглеродни диоксиди. Отнася се към групата на мраморите, той е порест и се отличава с малка плътност. В следствие на кристалната зърнеста структура се полира добре. След полирането декоративните свойства изпъкват допълнително.

 

Използва се като материал за външни и вътрешни облицовки, както и за подови настилки.

 

Варовикът е бяла седиментна скала , съставена предимно от калциев карбонат. По своя произход варовиците могат да бъдат хемогенни (утаени по химичен път), биогенни (изградени предимно от останки на организми - фито - и зоопланктон, черупки, скелетни частици и др.) и кластични (изградени от преотложени парчета варовик).

 

Варовикът е една от най-широко използваните в строителството скали

 

Ониксът е естествен природен полускъпоценен камък, вариация на халцедона и част от групата на кварца. Възможността за ползването му в строителството бележи своеобразна революция в сферата на модерната архитектура и дизайн. Богатата гама от цветове, често разпределени на слоеве,физико – химичните свойства на оникса, най-вече изключителната твърдост и нулево водопоглъщане, го правят не по-малко подходящ за подови настилки и най-вече фасади от всички останали природни камъни.

 

Най-предпочитан е за облицовки-вътрешни и външни, защото ониксът притежава незаменимо предимство пред всички останали материали - високото ниво на светлопропускливост е това свойство на ониксът, заради което той се превръща в най-търсения, харесван и предпочитан камък за изключителни екстериорни и интериорни решения.

 

Физико-механични характеристики:Твърдост по Mohs – 4-5,- Обемно тегло – 2,95 гр./куб.см,- Плътност – 2,95 гр./куб.см,- Якост при натиск – 600 кг./кв.см,- Якост на натиск след замръзване – 690 кг./кв.см,- Якост на удар – 15 кг./куб.см,- Якост на огъване – 54 кг./куб.см

 • Коефициент на плътност – 100 %, Степен на порестост – 0 %, Износване – 41, 8 куб.см/50 кв.см

 

Галерия

     
     
     
     

 

Карта

 

 

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Сатурн - Благоевград

Сатурн - Благоевград

0899 16 68 71 / 0899 13 90 16

Гранити

Благоевград, ул. Иван Михайлов 45

Сатурн