Шакти Йога Център

  • Шакти Йога Център

    Шакти Йога Център

 

Шакти Йога Център - Стара Загора

От този на пръв поглед прост и лесен за изпълнение принцип започна и моя път към йогата и вече 10 години продължавам да вървя по него. Някак естествено възникна и идеята да споделя моите знания първоначално с близък кръг от приятели, а по-късно този кръг се увеличи и така създадох Йога център Шакти през 2007 година.

Междувременно се дипломирах и като професионален инструктор по йога към НСА "Васил Левски". Името на клуба избрах съвсем целенасочено – от санскрит шак означава „да бъдеш сподобен“, а богинята Шакти е въплъщение на божествената женска сила, която всички ние носим в себе си.

Ежедневните ми практики по йога ме срещат с изключително различни и интересни хора – някои идват от любопитство, други – вярвайки, че йога ще им помогне да се излекуват, а трети – търсейки спокойствието и мира в себе си...

Труфка Иванова
основател и инструктор в Йога център Шакти

Йога Център Шакти е член на Българската Федерация по Йога (БФЙ).БФЙ е лицензирано сдружение към Министерство на физическото възпитание и спорта (МФВС) на Република България.

БФЙ е член на Българска Асоциация "Спорт за всички" към МФВС. Регистрирана е през 1990 г. като сдружение за обществено- полезна дейност с органи на управление и устав в съответствие с изискванията на Закона за юридическите лица с нестопанска дейност.

 

Йогалатес София

Йогалатес с Ани - Преподавам Йогалатес, Пилатес за бременни и Забавна йога за деца. За мен освен здраве и дисциплина, спортът е одухотвореност, баланс, синхрон, добра координация между ума и тялото

Lotos4ever

София, бул. Княгиня Мария Луиза 32

Lotos4ever

Организираме сертификационни обучения за Йога преподаватели и инструктори, Пилатес преподаватели и инструктори, инструктори по Денс Фит аеробика и Табата.

Една ЙОГА ПРАКТИКА включва:

В центъра ни практикуваме хатха йога, едно занятие е с продължителност от около 2 часа и завършва с медитация или релаксация.

Въвеждащи енергийни техники - учим се на умението да усещаме енергията, да зареждаме чакрите си и да усъвършенстваме сетивността си .

Подготовка на физическото тяло за асаните - правим загряване на всички стави в тялото, за да се подготвим за същинското практикуване на асани /позите в йога/.

Практикуване на асани - в зависимост от това дали сте напреднали или начинаещи, избираме подходящи асани, с които работим за огъвкавяване на гръбначния стълб, ставите, стимулиране на всички жлези с вътрешна секреция и органите в тялото.

Пранаяма - йогийското изкуство за дихателен контрол се нарича пранаяма. Учим се на различни дихателни техники, с които се повишава капацитета на дишане, подобряват се жизнените функции на целия организъм, балансира се нервната система и се подобрява работата на мозъка.

Релаксация - всяка йога практика завършва с релаксация.Тя цели да отпусне физическото тяло след асаните, По-важната цел на релаксацията е отпускането на ума, учим се на умението да "спрем" мислите си, да се "изключим" за външния свят и да отправим погледа си навътре.

НАЧИНАЕЩИ
асаните за хората, които тепърва се запознават с хатха йога, са подбрани така, че да са достъпни за изпълнение, практикуващият да се чувства комфортно и постепенно да се огъвкавява без излишен стрес за тялото си.

НАПРЕДНАЛИ
практиките са за хора, които са се занимавали с йога и са достатъчно напреднали, за да изпълняват по-сложни асани.

ЙОГА ЗА ДЕЦА / от 4 годишна възраст /
децата са изключително гъвкави още от съвсем малки, практиките за тях имат за цел да поддържат тази гъвкавост, същевременно с това да са забавление и да възпитават дисциплинираност и упоритост в изпълнението.

ЛЕЧЕБНА ЙОГА / за хора с хронични заболявания /
всички асани в лечебната йога се подбират според индивидуалното състояние на практикуващите след предварителен разговор и енергийна диагностика. Практиките са с цел да се облекчи хроничното състояние на дадено заболяване, така че практикуващият да се чувства все по-добре.

ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ
по време на бременността е изключително важно и полезно жената да подготви своето тяло за предстоящото раждане. Практиките за бременни са изключително щадящи, спокойни и отпускащи, като същевременно с това с помощта на определени асани се подпомага подготвянето на тялото за бъдещо леко раждане.

ИНДИВИДУАЛНИ ПРАКТИКИ
те са за всички ,които нямат взъможност да идват на практиките в йога центъра в определените часове и са по предварителна уговорка.

Галерия