Вила Георгиев ( Visit Website )

Вила Георгиев

Всеки посетител бива посрещнат и изпратен като приятел. Ако сте почитател на живата музика, добрите изпълнения и качествените напитки това е мястото за вас...

Презентация

Вила Георгиев

Предоставяме ви възможност да наемете напълно самостоятелни стаи в нова, четириетажна вила на минути от морският бряг. Вилата се намира в района между к.к.Ален Мак и к.к.Слънчев ден. В непосредствена близост, само на 10 минути пеша, се намира плажът на к.к.Слънчев ден, а плаж Кабакум е отдалечен на около 800 метра.


По време на престоя си ще се наслаждавате на тишина и уютна обстановка. Всяка стая е обзаведена със спалня или две легла, гардероб, нощни шкафчета, климатик и телевизор. Имаме възможност да предоставим и достъп до интернет. Отделните санитарни възли осигуряват допълнителен конфорт на наемателите. От терасите се разкрива удивителен изглед към морският бряг.


За ваше допълнително удобство предоставяме възможност за ползване на напълно оборудвана кухня и всекидневна за хранене.
Осигуряваме и паркинг, на който можете напълно безплатно да оставите автомобилът си, без да се притеснявате за неговата сигурност.

 

Забележителности

По време на престоя си може да посетите редица забележителности в близост до вилата или просто да се насладите на забавленията, които предлага нощният живот на морският град.

 • Аладжа манастир – разположен е на 17км североизточно от Варна, в отвесен скален масив висок почти 40 метра. Изграден е от две равнища. На първото се намират манастирска църква, верига от монашески килии, църква за заупокойни молитви, кухня с трапезария и крипта. На второто ниво се намира естествена голяма скална ниша, в края на която е разположен малък параклис. Благодарение на трудният достъп до второто ниво, тук са най-добре съхранени оригиналните средновековни стенописи.
 • Дворецът Евксиноград – разположен е в северната част на Морската градина. Построен е за лятна резиденция на княз Александър І Батенберг. Една от най-красивите части на Евксиноград е неговият парк. Той заема над 550 декара от общо 800 на резиденцията.
 • Побити камъни – те представляват скални образувания, разположени на 18км от Варна. Каменните колони с височина до 7 метра са разпределени в малки и големи групи, като изглеждат сякаш са побити в пясъка. Мистериозният им произход и до днес поражда различни хипотези. Обявени са за природна забележителност.
 • Ботаническата градина на Варна – разположена е на площ от 360 декара. Тя е развита като дендрариум – екопарк с умело хармонизиране на естествени и изкуствени екосистеми. Създадена е през 1977г. и е обявена за защитена природна територия. В нея може да разгледате около 300 вида различни дървесни и храстови видове, 350 вида тревисти растения, включително 260 вида ириси.
 • Катедралата "Свето Успение Богородично" – разположена е в центъра на Варна и е един от символите на морската столица. Основният камък на храма е положен от княз Александър І Батенберг през 1980г. Името на катедралата е избрано в памет на всерусийската императрица Мария Александровна. За модел на храма е взет Петерховския храм в Санкт Петербург. Строежът на катедралата е приключен в края на 1885г.
 • Римските терми – намират се в самия център на града. Те представляват значителни по размери останки от главните градски бани. Предполага се, че са построени през ІІ век и са разрушени в края на V век. Близо до тях се намира църквата Свети Атанасий, където могат да се разгледат дърворезбения й олтар  и уникални стенописи и икони.
 • Военноморският музей – разположен е в най-южната част от морската градина. В паркът на музея се съхранява колекция от морски оръдия, старият фар на варненското пристанище и един от първите български миночистачи. Най-ценният експонат е миноносецът „Дръзки”, който е единственият кораб от този тип, съхранен до наши дни.
 • Археологическият музей – той заема 2000 кв.метра площ и има 32 зали, в които се представят постоянните експозиции Праистория, Античност, Средновековие и Възрожденски иконопис. В него е експонирано и най-старото златно съкровище в света, чиято възраст датира от преди 4000г.пр.хр.
 • Етнографски музей – в него са представени експозиции показващи огромното разнообразие в културата и бита на хората от района на Варна, от втората половина на 19в. и началото на 20в. В музея са изложени демонстрации на основните поминъци на българите от региона – земеделие, животновъдство, пчеларство, риболов, лозарство и занаяти като бъчварство, медникарство, кожухарство и абаджийство.
 • Парк-музей Владислав Варненчик – издигнат е в чест на загиналите в битката край Варна през 1444г. Мавзолеят е изграден в центъра на някогашното бойно поле. Посетителите могат да разгледат множество интересни експозиции показващи средновековни гербове и знамена, рицарски доспехи и мечове, картини и склулптури, ризници и боздугани, бомбарди и алебарди, лъкове и арбалети.
 • Делфинариумът – той е любима дестинация за гостите на Варна и една от най-големите атракции на морската столица. Посетителите му могат да се насладят на делфините преди или след представление удобно настанени в кафе-сладкарница с прозрачна стена към аквариума.
 • Зоопаркът – Зоопаркът на Варна е създаден през 1961г. и приютява 72 вида животни и птици на територия от 23,4 декара. От десетина години изпълнява ролята на спасителен център. В Зоопарка се отглеждат приблизително 17 вида защитени вида животни и птици.
 • Терариумът – той представя най-разнообразната и богата изложба на живи екзотични животни в страната. Приютява около 70 вида интересни създания от българската и световната фауна.
 • Аквариумът – освен една от атракциите в морската столица, аквариумът е и база на Института по рибни ресурси. Той се намира край Военноморският музей и недалеч от Фестивалния и конгресен център. В него са изложени 25 морски обитатели, 20 вида сладководни риби и 22 вида декоративни рибки. Аквариумът представя и сбирки от безгръбначни животни и раковини от морето и световния океан. Пред аквариума е разположен макет на Черно море.
 • Морската градина – тя е един от символите на гр.Варна и е обявена за произведение на парковото изкуство. Предложението за създаването й е отправено от кметът на Варна Михаил Колони в далечната 1881г. Изграждането й е възложено на чешкият паркостроител Антон Новак. На територията на Морската градина се намират редица от забележителностите на Варна. Една от тях е астрономическата обсерватория, намираща се в близост до слънчевият часовник до входа на градината, изобразяващ излитащ лебед.
 • Нос Галата – той отбелязва краяната точка на Варненския залив. Известен е с фара си, който е сред основните навигационни съоръжения по българското черноморие. Старият фар започва да работи през 1863г., а новият е построен на стотина метра от него и го заменя през 1912г. Много кораби и рибарски лодки са намерили спасителния път към пристанището благодарение на него. Край Нос Галата се намират плажовете Фичоза и Паша дере. В този район е запазена красива природа и чист плаж, с възможност за риболов и бране на миди.

 

Галерия

     
     
     
     

 

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Вила Георгиев - к.к. Слънчев ден

Вила Георгиев - к.к. Слънчев ден

0895 028 020

N/A
Къщи за гости

к.к Слънчев ден, ул.Янко Славчев

Град Варна