Витроартис

  • Витроартис

    Витроартис

    вече десет години проектира и изпълнява пана от цветно и орнаментно стъкло. Всеки проект е уникално разработен и ръчно изпълнен от художниците Росица и Димитър Бъркачеви

Витроартис

Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“

Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“ е уникално място в артистичното пространство на гр. Стара Загора. Основано е от художниците Росица и Димитър Бъркачеви, с идеята да предложат на ценителите своите творческите идеи и търсения в сферата на изобразителното изкуство. Ателието предлага услуги в три основни направления:

  1. Рисуване на картини по поръчка в живописни и графични техники по теми зададени от клиента. Също могат да се избират творби от вече нарисуваните и изложени в ателието.
  2. Изработката на ВИТРАЖИ /пана от цветно стъкло/ основно в техника ТИФАНИ, също и техниката на стопеното стъкло – ФЮЗИНГ. Изпълняват се както проекти на малка площ /до 1кв.м./, така и големи проекти /над 10 кв.м./ за частни и обществени сгради.
  3. Преподавателска дейност в рисувателната школа, открита към ателието. Уникалното при нас е, че провеждаме занимания, както за деца от 5-годишна възраст, така и за всички останали възрасти без горна граница в годините. Идеята е да се предостави възможност за обучение и усъвършенстване на рисувателните умения на всички желаещи, без специални изисквания към възрастта и първоначалната степен на рисувателните умения.


Тази фирма е регистрирана на следните места: