Танцово студио WARDA DANCE ( Visit Website )

Танцово студио WARDA DANCE

Танцово студио “WARDA DANCE” е създадено през 2012г. от Слава Стоянова, Росица Вичева и Ралица Чавдарова. Студиото е с основна насоченост преподаване на ориенталски танци, но предлага и много други танцови занимания: зумба, регетон, латино-танци, народни танци, стрийт-денс и аржентинско танго и др...

Презентация

Танцово студио WARDA DANCE

Танцово студио WARDA DANCE е създадено през 2012г. от Слава Стоянова, Росица Вичева и Ралица Чавдарова.

 

Студиото е с основна насоченост преподаване на ориенталски танци, но предлага и много други танцови занимания: зумба, регетон, латино-танци, народни танци, стрийт-денс и аржентинско танго и др.

 

Студиото организира и семинари с известни преподаватели на танцовото изкуство. Дейността му включва също и участия в частни партита и други обществени и културни събития.

 

Ориенталски танци

Въпросът за зараждането и произхода на Ориенталския танц и до днес остава забулен в тайната на догадките. През Средновековието  извънредно красивите жени са били закупувани на пазара или отвличани като плячка по време на война. Някои от робините са вършели домакинска работа, а други се посвещавали на пеенето и танца. Робините-танцьорки  забавлявали гостите на двореца, танцувайки и пеейки.

 

Понякога се изявявали по цели нощи на големите празници, организирани в палатите. Авторитетът на робините нараствал малко по малко, благодарение на техните интелектуални и професионални умения. Много от тях cа успявали да завладеят ума и чувствата на господарите си. Те изиграват решителна роля в поддържaнето и еволюцията на Ориенталския танц. В наши дни ориенталският танц се нарича още бели денс. Бели означава корем.

 

Ориенталският танц се характеризира с много чувственост, изразителност, типични за него са изкусителните, плавни и еластични движения в областта на ханша и корема на танцьорите. Овладяването на тези движения е свързано с много труд, старание и прицизност, и достигането до съвършенство често е свързано с години прилежни упражнения.

Зумба

Зумба е танц, създаден от колумбийския танцьор и хореограф Алберто Перез  през 90-те години на ХХ век. Това е вълнуващ, ефективен, лесен за следване, вдъхновен от латиното, изгарящ калории танц и фитнес парти, водейки милиони хора към здравето и радостта.


Звучи невероятно да се забавлявате, докато правите физически упражнения, нали? Ако не вярвате, пробвайте Зумба Фитнес! Това е невероятна комбинация между горещи латино ритми и фитнес упражнения, с които оформяте тялото си и топите мазнини и заедно с това – поддържате настроението си.

 

Музиката е основно латино, но се използват и ориенталски, и хип-хоп ритми. Рецептата на зумба е: интервално кардио, в което редуващите се бърз и бавен ритъм, и упражненията за издържливост се комбинират, за да оформят тялото ви, докато то гори мазнини. Добавете малко латино вкус и ориенталска пикантност и ето ви готова Зумба тренировка.


A след консумацията ще се окажете с поне 450 изгорени калории.
Запишете детето си в час по Zumbatomic- разработена за момичета и момчета между 4 и 12 години, използва лесни за усвояване елементи от регетон, хип-хоп и поп, така че забавлявайки се и танцувайки, децата да развиват координацията на движенията си, да се учат на дисциплина и отборна работа. Както самите създатели на програмата Зумба казват: Тренировките никога не са били толкова забавни. Досега.

Регетон

Регетон е музикален жанр с корени в Латино- и Карибската музика. Той произхожда от регето на Испания и Панама. Този жанр е въведен и оформен в Пуерто Рико, където получава и името си. След като получава широко разпространение през 2004, той достига до Северна Америка, Европа, Азия и Африка. Преди музиката да е наречена регетон, тя е била известна като Испанско Реге.

Латино-танци

Много от популярните латино-танци по света произхождат от Латинска Америка, например Болеро, Каримбо, Конга, Куека, Кумбия, Джоропото, Ламбада, Макарена, Мамбо, Меренге, Руеда и Салса.

 

Страстният и завладяващ ритъм на латино-танците ще ви пренесе в Латинска Америка, където чувственост и емоция изпълват всяко движение в танца.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Български народни танци

Отдайте се на енергичният и жизнерадостен ритъм на българските народни танци.

 

Подобряват физическата форма, съдействат за доброто настроение, и са неугасващ извор на енергия.

 

 

 

 

 

Стрийт денс

Уроците по хип-хоп и съвременни улични танци ще ви разтоварят от натрупания стрес и напрежение, ще ви заредят с много положителни емоции и енергия.

 

 

 

 

 

 

Аржентинско танго

Няма танц, толкова дълбоко свързан с човешката душевност, като аржентинското танго. Тангото е танц, дошъл от Буенос Айрес. За разлика от всички останали танци, в тангото не танцуваш сам по предварително заучени стъпки, а танцуваш благодарение на партньора си. Метафорично казано, двойката в тангото е едно тяло с четири крака. Това тяло се придвижва от две изкуства: изкуството да водиш и изкуството да следваш.


Вдъхновението в тангото идва от прегръдката и от музиката. То ти позволява да изживееш няколко минути магия с другия човек, независимо от това дали си водещ или следващ.


Ние се стремим към изчистен и романтичен стил на танцуване. Най-важни за нас са постурата на тялото и начина, по който се осъществява крачката. Аржентинското танго се танцува за удоволствие на танго партита милонги в София, Пловдив, Варна и Бургас. Те са отворени за всеки, който има начална култура и умение да танцува танго.


В нашите уроци по аржентинско танго наблягаме на пълноценното усвояване на базовите елементи на ходенето заедно. В това начинание кавалерите имат противоположна роля от тази на дамите - те ще трябва да се научат да водят, а дамите ще трябва да се отучат да поемат инициативата за движението, за да следват.

 

Това е голямо предизвикателство, но също така и голямо изкуство с неизчерпаеми възможности за всяка страна. Уменията,  които ще придобиете и вашето въображение ще ви дадат възможност след курса да танцувате хубаво и свободно. Носете си чисти и удобни обувки. Дамите да си носят удобни обувки на ток.

 

Ориенталски танци – Слава Стоянова

Слава се занимава с ориенталски танци от 2010 година. Ученичка е на известната преподавателка на това изкуство в Бургас Гергана Пейчева и на световнопризнатият артист и преподавател Евелина Папазова.

 

Участва в семинарии на международно известни изпълнители на ориенталския танц, като Евелина Папазова, Wael Mansour, Mercedes Nieto, Faren Ben Azira.  Слава е носител на първо място на Международния фестивал Хармония и Сила в Созопол през 2013год.

 

 

 

 

 

 

Зумба – Хелън

Хелън е нашият лицензиран инструктор по зумба. Практикува регетон , салса и бачата, индийски и арабски танци; поставя собствени хореографии.


Тренировките привличат все повече хора, които веднага се влюбват в този стил. Не можеш да останеш пасивен под ритъма на музиката! Самата гледка на потните тела, които се движат в такт и усмивките, които не слизат от лицата им ще Ви заразят!

 

Заради това е успехът на този стил в аеробиката – тренировката се превръща в нестихващо парти! Най-хубавата част е, че Зумба е достъпна за всеки. Няма ограничение във възрастта или пола, а и стъпките са много лесни за изпълнение. Все едно сте в клуб – важното е да танцуваш и да се забавляваш!

Регетон  и латино-танци – Жана Желева

Страстта на Жана са огнените латино ритми. Занимава се с танци от около 6-7 години, като през този период е изучавала модерен балет, народни танци, салса, бачатa, регетон, меренге, кизоба, танго и белиденс. Латино танци е изучавала при известната преподавателка в Бургас Гергана Пейчева в Dance center Emocion.

 

Преподава кубинска салса, бачата, меренге и регетон в няколко зали в Бургас: танцово студио WARDA DANCE, Vital Sport, Студио за танци и йога Сътворение, Холистичен център Магнолия.  

 

Продължава да обогатява своите танцови умения, посещавайки семинари и състезания в цялата страна. Девиз:  Всичко е въпрос на подход!.

 

 

 

Български народни танци – Ваня Маврова

Ваня Маврова танцува от 1982г.  народни и модерни танци в самодейни ансамбли в град Бургас.

 

При нея надделява любовта към българското изкуство и през 1998 г завършва ЮЗУ Неофит Рилски – Благоевград -  хореографска педагогика, специализация български народни танци.

 

Работи като учител по народни и характерни танци  в НУМСИ Проф. П. Владигеров, НБУ М.Лъкатник и много други. В момента работи като учител по хореография в ОУ Любен Каравелов – гр. Бургас, води класове за любители  по народни танци в  PURE-Fitnes и танцово студио WARDA  DANCE.   

 

 

 

 

 

Стрийт денс – Николина Дончева

Ники се занимава с танцово изкуство от 28 години, а с преподавателска дейност – от 20 години.

 

Стиловете, които преподава, включват стрийт денс, модерни танци, хип-хоп.

 

Обучава както деца на възраст до 12 години, така и младежи. Групите на Ники печелят ежегодно престижни награди в конкурси в цялата страна.

 

 

 

Аржентинско танго – Маргарита Гайдамакина

Занимава се с аржентинско танго от 10 години, практикувала е в Москва при световни учители като Себастьян Арсе, Джералдин Рохас, Явер Родригес, Пабло Верон, Чичо Мариано Фромболи.

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

От 6 до 8 юни в гр. София ще се проведе второто издание на Международния Фестивал по Ориенталски Танци в България LAYALI BULGARIA.


LAYALI BULGARIA е фестивал,  представящ и красотата, разнообразието и богатството на арабското музикално и танцово изкуство.   В рамките на три дни ще се проведат семинари, водени от световноизвестни и утвърдени преподаватели; спектакли с участници от България и гости от чужбина; конкурс с награди; отворена дискусия с доказани професионалисти от бранша; базар и много други изненади. Арт директор на Фестивала е Евелина Папазова – световнопризнат изпълнител и преподавател на ориенталски танци.


Участниците и гостите ще имат възможност да се потопят и запознаят с арабските класически и фолклорни танци, както и да задълбочат познанията си, свързани с арабската музика, ритми и култура.


LAYALI BULGARIA е за всички любители и ценители на арабското изкуство – от начинаещия или опитния танцьор, до любопитния зрител.

 

Карта

 

 

Тази фирма е регистрирана в следните категории:


Танцово студио WARDA DANCE - Бургас

Танцово студио WARDA DANCE - Бургас

0878 502 238

Танцови школи

Бургас, ул.Александровска 53, ет. 3

slava_91@abv.bg

Танцово студио WARDA DANCE