Pas de quatre

  • Pas de quatre

    Pas de quatre

    са съобразени с възрастта на децата и чрез подходи ги въвеждат в света на танца, развивайки тяхната музикалност, физика и координация!

 

Уроци по балет София

Балетна школа Pas de quatre е мястото, на което децата на възраст между 3 и 9 години могат да се запознаят с основите на прекрасното балетно изкуство.

Първите стъпки са изключително важни за всяко начинание! Уроците в школата са съобразени с възрастта на децата и чрез разнообразни подходи ги въвеждат в света на танца, развивайки тяхната артистичност, музикалност, физика и координация! През 60те минути, в които децата са в залата те първо загряват телата си, развиват гъвкавостта си.

Урокът продължава с класически ексерсиз, на който децата се запознават с основните позиции и движения в балетното изкуство. Втората половина от заниманията е по-развлекателната и забавна за децата. Тогава им се дава възможност да се разтанцуват! Учат танци - както на класически музикални произведения, така и на развлекателна музика.

Pas de quatreДеяна Асенова е родена на 27.10.1993г. Започва да се занимава с класически балет още от ранна детска възраст в балетна школа Силует, където по-късно е поканена да бъде преподавател.

Тя е възпитаничка на Национално уичилище за танцово изкуство (специалност - класически танц). В годините на нейното професионално развитие в училището тя взема участие в редица конкурси, както в страната така и извън нея. Най-известните сред тях са: Анастас Петров (Добрич) и Златна пантофка (Париж). През 2012г. Завършва Национално училище за танцово изкуство и още същата година продължава своето обогатяване в сферата на танца като е приета в Нов български университет, където се запознава с техниките на съвременния танц и същността на танцовия театър.

Има главно участие в почти всички постановки на университетския театър (Мафория на светлината, Pla ce bo, 20 стъпки, Албион). Към днешна дата тя има бакалавърска степен от департамент Театър към Нов български университет(специалност Танцов театър).

Pas de quatreВиктория Петрова е родена на 14.07.1993г. Започва да се занимава с класически и модерен балет, а през 2003г. е приета в Национално училище за танцово изкуство с профил – класически танц. През ученическите си години тя се явява на множество конкурси, сред които: Национална среща на младите балетни изпълнители Анастас Петров, Международен Балетен конкурс Малки звезди (2ра награда) и др. Придобива професионална квалификация професия – Балетист, коята започва да практикува още в годината на своето завършване (2012г.) Тя става част от единствената държавна трупа за съвременен танц в България - балет Арабеск. Още от първата година тя участва във всички спектакли от репертоара на трупата (Carmina Burana, Carmen collection, Лешникотрошачката, Viva la clasica и още много други). Паралелно с това тя е приета в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство (град Пловдив), където учи Балетна педагогика.

Pas de quatreПетя Колева е родена на 18.12.1993г. Занимава се с танци от съвсем ранна детска възраст. През 2003г. е приета в Национално училище за танцово изкуство. Там започва да се занимава на професионално ниво с класически балет.

Тя има редица балетни конкурси зад гърба си, а през 2009 година става първата носителка на Гранд При награда от Международния Балетен конкурс – Малки звезди. Тя е сред финалистите на четиринадесетата Среща на младите балетни изпълнители Анастас Петров. В годината на своето завършване тя е отличена със стипендия за високи постижения в овладяването на класическия балет на името на основоположника на българския професионален балет –Анастас Петров.

Пред същата тази 2012г. постъпва в трупата на единствената авторитетно наложила се трупа в България за осъществяване на съвременни постановки: балет Арабеск. Става част от трупата и участва активно във всички постановки и спекаткли (Кармина Бурана, Болеро, Нестинарка, Лешникотрошачката, Пандора, Пепеляшка и много други).

Галерия